2017. március 30-án Nyíregyházán, a Continental Arénában első alkalommal került megrendezésre a Kelet Állásbörze, ahol a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal is bemutatkozott.

A megnyitón részt vett Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár is, aki kiemelte, hogy a kormány intézkedéseinek köszönhetően európai szinten is jelentősen nőtt a fiatalok foglalkoztatottsága és a munkaerőpiacon már verseny alakult ki a megfelelően képzett és motivált munkaerő iránt.

Az állásbörze egy szakmai fórumnak is helyet adott, melyen sor került a TOP 5.1.1.-15 „Foglalkoztatási együttműködések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében” című projekt paktumszervezetének felállítására.

A szerződés aláírásával 28 önkormányzat, intézmény és munkáltató tűzte ki célul, hogy a projekt keretében rendelkezésre álló 2,5 milliárd forint uniós támogatást 2021-ig a régió foglalkoztatási helyzetének javítására fordítják. A paktumszervezet tagja lett a megyei önkormányzat konzorciumi partnereként a megyei kormányhivatal is.

Az eseményen elhangzott, hogy a projekt keretében képzési és foglalkoztatási programok valósulnak meg a közszféra, a gazdasági és a civil szféra partnerségében. A tervezett fejlesztések pedig reményeik szerint hozzájárulnak majd a megye népességének megtartásához, életminőségének javításához, a munkaképesség fenntartásához.

A paktumszerződés hivatalos aláírása után a résztvevők interaktív beszélgetést folytattak a megyei foglalkoztatási helyzetről, a munkaerő kereslet-kínálat problémaköréről, valamint megoldási lehetőségeiről.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)