Közel húszmillió forint értékű technikai eszközökkel gazdagodott egy európai uniós forrásnak köszönhetően a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal.

Román István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kormánymegbízottja mutatta be, s adta át 2018. október 25-én csütörtökön Nyíregyházán, a Megyeháza dísztermében a megye járási hivatalainak és a Kormányhivatal főosztályvezetőinek azokat az eszközöket, amelyek ezentúl segíteni fogják a munkatársak feladatellátását, valamint megyénk lakosságának biztonságát, a vállalkozások, intézmények működését.
- A 122 darab korszerű eszköz között vannak kézi hőkamerák, lézeres távolságmérők, zajszintmérő műszerek, talaj-mintavételi fúrógép, elektromos hűtőtáskák, gázszivárgást érzékelő műszerek, drónok, sütőolaj-minőség ellenőrző műszerek. – mondta a kormánymegbízott. – A megyei kormányhivatal 24 munkatársa drónpilóta  igazolványt szerzett, így jogosulttá váltak arra, hogy drónokat reptetve nehezen megközelíthető területeket mérjenek fel, feltérképezzék a mezőgazdasági, az erdészeti, vagy az időjárás okozta károkat.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)