Az időjárás is kegyeibe fogadta az első alkalommal megrendezésre kerülő Kormányhivatali családi napra érkező vendégeket 2018. szeptember 21-én, péntek délután, amelyet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal szervezett a Nyíregyházi Állatparkban.

Több, mint háromezren fogadták el a Kormányhivatal meghívását, ahol a hivatalnokok és családtagjaik kellemes napsütésben, kánikulai melegben sétálhattak a 30 hektáros területen elterülő varázslatos Állatparkban. A családok megtekinthették az itt élő különleges állatokat, épületeket, a fókabemutatót, valamint a gyerekek játszhattak az ugrálóvárakban és arcfestésen vehettek részt.

Román István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja köszöntötte a munkatársakat és családtagjaikat. Beszédében hangsúlyozta, hogy 2018. év a Családok éve, beszélt a családbarát munkahely fontosságáról és a kollégák megbecsüléséről. Magyarország az elmúlt években példamutató lépéseket tett egy családbarát ország megteremtése felé.

A családi programot megtisztelte jelenlétével Biczi Orsolya miniszteri biztos, Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Szőcs Géza miniszterelnöki kulturális főtanácsadó, Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Polgári András a kormányhivatal főigazgatója; Jászai Menyhért, Nyíregyháza város alpolgármestere; Kovács Sándor országgyűlési képviselő, valamint Gyurta Dániel olimpiai-, világbajnok úszó, aki a NOB sportolói bizottságának tagja.

Az eseményen Gajdos László, az Állatpark igazgatója fogadta házigazdaként a vendégeket, ahová meghívást kaptak a Nyírteleki Kedvesház lakói, valamint a Nagycsaládosok Országos Egyesületének megyei szervezetének vezetői is.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)