2017. november 3-án Nyírlugoson került átadásra Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye huszonkettedik kormányablaka. Az avatóünnepségen részt vett Román István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője, Hovánszki György, Nyírlugos Város Polgármestere és dr. Éliás Tünde, a Nyírbátori Járási Hivatal hivatalvezetője.

A kormányablak a Polgármesteri Hivatalnak is helyt adó multifunkciós épületben kapott helyet.Korábban nem volt okmányiroda a településen, pedig a lehetőség megvolt arra, hogy méltó épülete legyen a polgárok ügyintézésének. Hosszú folyamat volt, mire elérhettünk idáig, de most valóban örömmel állhatunk itt - hangsúlyozta Hovánszki György polgármester.Nyírlugos Város Önkormányzata nem csak a helyet biztosítja az új integrált kormányzati ügyfélszolgálat számára, hanem az üzemeltetés költségeit is vállalja jelentette be beszédében a polgármester.

Román István kormánymegbízott kijelentette, hogy az elvárt magas szintű ügyfélkiszolgáláshoz, a megfelelő körülmények is szükségesek. "Azt látom, hogy az átadásra váró Kormányablak ezen kihívásnak is megfelel, hiszen modern, mind az ügyfeleket, mind az itt dolgozó munkatársakat magas színvonalon kiszolgálni képes ügyfél és munkateret sikerült kialakítanunk a közel 30 millió forintos beruházás keretében. A Kormányablakokra általában úgy tekintünk, mint ügyfélszolgálati pontokra és ez az esetek döntő többségében ez így is van. Különösen ha arra gondolunk, hogy az elintézhető ügyek (ügykörök) száma, folyamatosan emelkedik évről-évre. Azonban szeretném e jeles alkalomból felhívni a figyelmet arra is, hogy az itt dolgozó munkatársak, nem csak ügyintézők, hanem a Kormányhivatal és Magyarország Kormánya felé közvetítő partnerek is az állampolgárok számára. Nem csak ügyintézésben szeretnénk segíteni a mindennapokban, hanem várjuk azokat az észrevételeket, amellyel még jobbá és gyorsabbá tudjuk tenni a közigazgatás működését, egyszerűbbé és átláthatóbbá formálhatjuk a szabályzó környezetet. Ez a kapcsolat -állam és állampolgár között- csak úgy működhet jól ha törekszünk arra, hogy mindig kétirányú maradhasson."

Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő kiemelt jelentőségűnek tekinti a beruházást. Köszöntőjében ismertette a térség és Nyírlugos Város potelciálját, a szükséges és elérhető fejlesztéseket a melyek a települést érintik, valamint kiemelte a 2017-2018 évben megvalósuló beruházások jelentőségét.

Dr. Éliás Tünde hivatalvezető asszonytól megtudhatták a jelenlévők, hogy a megnyitó előtt heti egy alkalommal nyílt lehetőség Nyírlugoson az ügysegéd setgítségével a helyiek számára ügyeik intézésére. "A mai naptól a hét minden napján elérhetővé válik a Nyírlugosiak és a környéken élők számára a Kormányablak minden szolgáltatása. Kívánom, hogy minden egyes ügyfelünk megelégedéssel távozzon majd ebből az új hivatali helyiségből. Az itt dolgozóktól pedig azt kérem és várom el, hogy ennek érdekében tegyenek meg mindent a jövőben."

A Nyírlugosi kormányablak elérhetőségéről, ügyfélfogadásáról és nyitvatartásáról a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal honlapján, a "Kormányablakok" menüben található részletes információ.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)