2017. november 10-én dr. Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter, Román István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, és dr. Dienes Melinda, a Kisvárdai Járási Hivatal hivatalvezetője adta át a Kisvárdai Járási Hivatal Földhivatali Osztályának és Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályának elhelyezését biztosító Kisvárda, Szent György tér 8. szám alatti épület, a Kisvárdai Járási Hivatal Foglakoztatási Osztályának elhelyezését biztosító Kisvárda, Szent György tér 4. szám alatti épület, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kihelyezett irattárának elhelyezését biztosító Kisvárda, Zrínyi tér 20. szám alatti épület energetikai fejlesztését.

Román István kormánymegbízott köszöntőjében kiemelte, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében összesen 1,77 milliárd forint értékben zajlottak és folynak jelenleg is környezet- és épületenergetikai felújítások a járási hivatalokban, melynek köszönhetően az épületek nemcsak szebbek lettek, hanem az üzemeltetési költségeik is csökkentek. „Az energiamegtakarításon túl az is kiemelkedően fontos, hogy ezzel a fejlesztéssel az itt dolgozóknak is komfortosabb munkakörnyezetet tudtunk teremteni, és az ügyfelek számára is jobb kiszolgálási körülményeket hoztunk létre” – hangsúlyozta Román István. A fejlesztéseket bemutatva elmondta, hogy a Kisvárdai Járási Hivatal három épülete a KEHOP-5.2.2-16-2016-00006 Épületenergetikai fejlesztések a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatalnál című projekt keretében több mint 110 millió forintból újult meg.

Dr. Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter ünnepi beszédében elmondta, hogy nem elég csak beszélni valamiről, csak tervezgetni a jövőt, vagy akár elhatározni valamit, hanem a tettek viszik előre a világot. „Ha három madár ül a kerítésen, és egy elhatározza, hogy elrepül, hány madár marad a kerítésen? A válasz: három, a tanulság pedig az, hogy nem elég elhatározni valamit, meg is kell tenni… Az elhatározásunkat cselekvésre váltottuk, bebizonyítva, hogy tudunk tervezni, s ami ennél is fontosabb, az elképzeléseinket meg is tudjuk valósítani. Kimondhatjuk, hogy magunk szeretnénk alakítani a jövőnket, mert tudjuk, hogy egyedül mi vagyunk a felelősek érte. Jó úton haladunk, és csak rajtunk múlik, hogy ott is maradjunk.” – fogalmazott a miniszter.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)