2017. október 27-én Román István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője és dr. Éliás Tünde, a Nyírbátori Járási Hivatal hivatalvezetője adta át a Nyírbátori Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának és Földhivatali Osztályának megújult épületét.

Kormánymegbízott Úr köszöntőjében kiemelte, hogy a mai átadás egy mérföldkő a kormányhivatali épületek energetikai fejlesztésében, hiszen megyeszerte a kormányhivatal 21 épülete újul(t) meg. Hangsúlyozta, hogy „… ezek a fejlesztések nem csak önmagukban jelentősek, hanem részei egy olyan folyamatnak, amelynek célja a jó állam megteremtése az állampolgárok egyszerűbb és hatékonyabb kiszolgálása, ügyeinek segítése, gyorsítása.” A fejlesztéseket bemutatva elmondta, hogy a Nyírbátori Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály, illetve Földhivatali Osztálya a KEHOP-5.2.2-16-2016-00006 Épületenergetikai fejlesztések a Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Kormányhivatalnál című projekt keretében több mint 75 millió forintból újult meg. A fejlesztések eredményeként elmondhatjuk a két épület energetikai minőség szerinti besorolása közel nulla energiaigényűre javult.

„A ma átadásra kerülő két fejlesztés is azt bizonyítja, hogy a Kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a kormányhivatali rendszert, minden szinten - energetikai, informatikai, humánerőforrás terén egyaránt - folyamatosan fejlessze és korszerűsítse” - zárta gondolatait Román István.

Dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében kiemelte, hogy folyamatosan fejlődik a kormányhivatal egységeinek eszközparkja, javul az infrastruktúra és ezt az ügyfelek is nap mint nap érzékelhetik ügyeik intézése során. A jövőre kitekintve képviselő Úr örömmel tájékoztatta a megjelenteket és a sajtó képviselőit, hogy „Ezzel még nem érnek véget a fejlesztések, hiszen Nyírlugoson hamarosan új kormányablak nyílik, illetve jövőre a Nyírbátori Járási Hivatal új épületbe költözhet.”

Dr. Éliás Tünde, a Nyírbátori Járási Hivatal vezetője elmondta, hogy a legfontosabb, hogy az ügyfeleket korszerű épületekben, a kor kihívásainak teljes mértékben megfelelő infrastruktúra és szakmailag felkészült ügyintézők várják. Ezen cél elérésének egyik fontos állomása a két épület megújulása.

A beszédeket követően került sor a két épület ünnepélyes átadására, melynek keretében mindkét helyszínen a történelmi egyházak képviselőinek áldását követően Román István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője és dr. Éliás Tünde, a Nyírbátori Járási Hivatal hivatalvezetője vágta át a nemzeti színű szalagot.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, Fotó: Szarka Lajos)