A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyírbátori Járási Hivatala ez évben is csatlakozott Román István Kormánymegbízott Úr felhívására a karácsonyi adománygyűjtési akcióhoz és a munkatársak által felajánlott ajándékcsomagokkal lepték meg 2018. december 13-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei „Harmónia” Egyesített Szociális Intézmény Kislétai Ápoló - Gondozó Otthona ellátottait.

A Nyírbátori Járási Hivatal dolgozóinak adománygyűjtési lelkesedésének köszönhetően több száz felajánlás érkezett a hivatalba. Az adományok között voltak ruhaneműk, mesekönyvek, játékok, édességek gyerekeknek – kicsiknek, nagyoknak -, és felnőtteknek egyaránt. A dobozokba rakott és szépen becsomagolt ajándékcsomagokkal már hagyományként a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei „Harmónia” Egyesített Szociális Intézmény Kislétai Ápoló - Gondozó Otthona ellátottait lepték meg a Nyírbátori Járási Hivatal vezetői és munkatársai.  

Az ajándékcsomagokat az ünnepi díszbe öltöztetett karácsonyfa alá helyezve Dr. Éliás Tünde járási hivatalvezető Asszony adta át Sarka Béláné intézményvezető Asszonynak és szakmai helyettesének,  Csontosné Bodnár Mária Asszonynak az ellátottak és gondozóik, ápolóik egy részének jelenlétében, akiknek egy kis csoportja zenés, verses műsorral fejezte ki örömét a sok ajándékért. 

A járási hivatal munkatársaihoz csatlakozott felajánlásával a térség országgyűlési képviselője, Dr. Simon Miklós Úr is, aki  megköszönte a Kormányhivatal ezen kezdeményezését és Hivatalvezető Asszonnyal együtt külön köszönetüket fejezték ki az intézményben dolgozóknak áldozatos munkájukért és azért a szeretetért, amellyel nap mint nap „átölelik” az ott lakó gyerekeket és felnőtteket, mellyel biztonságot, megnyugvást adnak számukra.

Megható volt látni a csillogó szemekben, hogy kis odafigyeléssel, apró ajándékokkal milyen sok örömet, boldogságot tudunk szerezni azoknak, akik az intézmény falain belül élik az életüket.

„Örömet szerezni embertársadnak,
Kürtöld szét ennek a vak világnak,
Hogy jónak lenni jó.”

(Igrényi Sándor: Jónak lenni jó)

(Nyírbátori Járási Hivatal)