A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal szervezésében 31 gyermek élvezhette 5 napon keresztül a Tiszabecsi bentlakásos kalandtábor számtalan mozgalmas programját.

A sok móka, sport és felhőtlen kacagás mellett a táborozók a környék látványosságait, kultúrtörténeti emlékeit is felfedezték az ország keleti csücskében. Egész napos kerékpározás során megtekintették a dió őshazáját, Milotát, Móricz Zsigmond szülőházát Tiszacsécsén, a Túr bukógátat, a szatmárcsekei csónakfejfás temetőt és Túristvándiban a vízimalmot is.

Szakképzett pedagógustól tanulhatták meg a kajakozás és kenuzás alapjait.  A programban szerepelt a nappali és éjszakai túra, íjászat mellett strandlabdajátékok, küzdősportok oktatása és számos ügyességi feladat is.  A táborba ellátogatott Erdei Zsolt (Madár) olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok ökölvívó, aki motivációs előadást tartott a gyerekeknek, és egy rövid kajakozásra is csatlakozott hozzájuk.

A Kormányhivatal július hónapban 4 turnusban várja munkatársainak gyermekeit, akik kedvezményes árú napközis táborokban vehetnek részt.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)