Szeptember 26-án, szerdán újra benépesült a Continental aréna küzdőtere. A munkaadók biztosra mentek, konkrét állásajánlatokat kínáltak az érdeklődők számára. A kiállítók száma meghaladta az ötvenet, míg az állásajánlatok száma az ötszázat múlta felül.

A megnyitón dr. Karakó László, az OFA igazgatója szólalt fel először, aki a Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékben futó pilot programról is beszélt.

Román István kormánymegbízott köszöntőjében kiemelte, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2010 óta 80 ezerrel többen dolgoznak. A Kormányhivatal folyamatosan alkalmazkodik az új kihívásokhoz, összekötő kapocsként kell működnie a cégek és a munkavállalók között, hogy a kereslet és a kínálat a foglalkoztatás területén is minél jobban egymásra tudjon találni. Román István kihangsúlyozta, hogy a cégekkel történő kapcsolattartás erősítése is kiemelt feladat.

Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke a TOP programok fontosságát, míg Jászai Menyhért alpolgármester a nyíregyházi munkahelyek számának bővülését, és a városban végbement fejlesztések eredményeit emelte ki köszöntőjében.

M. Magyar László, az állásbörzét szervező Kelet-Magyarország főszerkesztő-helyettese kitért arra, hogy a lap feladata a tájékoztatás, szolgáltatás és a szórakoztatás. Az ilyen eseményekkel a szolgáltató jelleget erősítik.

Az ünnepélyes megnyitó után egy szakmai fórumot is tartottak, ahol a Kormányhivatal részéről Toldik Pál főosztályvezető-helyettes tartott előadást.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)