Április 4-én került sor Pócspetriben a 60 millió forintos beruházás keretén belül megvalósult korszerűsítés lezárására, és az épület ünnepélyes átadására. Az eseményen részt vett Rákossy Balázs, Uniós források felhasználásáért felelős államtitkár, Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, Román István kormánymegbízott, Baracsi Endre a megyei közgyűlés alelnöke.

Az ünnepi műsor után Tamás György, Pócspetri polgármestere köszöntötte az esemény résztvevőit. Pócspetriben a korszerűsítéssel egy évtizedes álom vált valóra, a projektnek köszönhetően sikerült korszerűsíteni az Egészségügyi Központot, mely a háziorvos mellett a védőnői szolgálatnak is helyet biztosít.

Román István kormánymegbízott beszédében elmondta, hogy a megyében a pályázat segítségével a rendelkezésre álló bő 2,3 milliárd forintból 44 egészségügyi intézmény újul meg, ezáltal korszerű körülmények között fogadják a pácienseket.

Az ünnepi beszédek elhangzása után szalagátvágás, az épület megáldása következett, végül emlékfát ültettek a jeles esemény mementójaként.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)