A kormány támogatásának köszönhetően Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében eddig 4757 diák élt a Nyári Diákmunka adta lehetőséggel, így több mint 600 millió forint kerül a fiatalok zsebébe – emelte ki Román István kormánymegbízott a Leveleki Strand területén tartott sajtótájékoztatón.

A kormánymegbízott elmondta: azért választották Leveleket a sajtótájékoztató helyszínéül, mert a település kimagaslóan teljesít a közmunkaprogram során is, igazi értékteremtő, és a közösség számára hasznos terveket valósítottak meg az elmúlt években. Ennek a programnak a segítségével is fejlesztették a Leveleki Tó-centrumot ma már nemzetközi rendezvények lebonyolítására alkalmas helyszínné és megyeszerte kedvelt fürdőhellyé. A Nyári Diákmunka Programban a leveleki fiatalok pedig itt dolgozhatnak, segítve a strand üzemeltetését, parkjának gondozását – fogalmazott Román István.

Borsodi László polgármester elmondta: Leveleken 22 fiatal élt a nyári munka lehetőségével, ehhez közel hárommillió forintos támogatást kapott az önkormányzat.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)