A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal szervezésében pénteken egy hatcsapatos labdarúgó emléktornát rendeztek Kozma Péter korábbi kormánymegbízottra emlékezve. Az esemény fővédnöke dr. Kovács Zoltán, területi közigazgatásért felelős államtitkár volt.

Államtitkár úr köszöntőjében megemlékezett a tavaly, tragikus hirtelenséggel elhunyt Kozma Péterről és munkásságáról. Kiemelte, hogy a korábbi kormánymegbízott szabadidejében mennyire szerette a focit, számára mindegy volt, hogy mely nap hányadik órájában került szóba a meccs, mindig készen állt egy jó focira.

Román István kormánymegbízott úr megköszönte a tornán részt vevő Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Somogy, Vas, valamint a házigazda Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatalok csapatainak, hogy vállalták a részvételt a tornán, majd egy Szent Ágostontól származó idézettel vezette fel megemlékezését a néhai kormánymegbízottról.

A megemlékező beszédek után elhangzott a Himnusz, majd kezdetét vette az emléktorna. A torna végén dr. Kovács Zoltán államtitkár úr és Román István kormánymegbízott úr kiosztották a díjakat. Oklevelet és emlékplakettet vehetett át a legjobb kapus és a gólkirály is.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)