Román István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott 2017. október 19-én egyeztetésre hívta az összes érintett szervezet, önkormányzat, járási hivatal vezetőjét az M34 gyorsforgalmi út Vásárosnamény-Záhony közötti szakasz kiemelt jelentőségű beruházás megvalósításával kapcsolatosan. A Megyeháza Bessenyei Nagytermében tartott tájékoztatón részt vett dr. Polgári András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Pántya József, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. útfejlesztési igazgatója, valamint jelen voltak a feladat- és hatáskörrel rendelkező hatóságok szakemberei is.

Román István kormánymegbízott úr tájékoztatta a megjelenteket, hogy a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-nél jelenleg folyamatban van az M34 gyorsforgalmi út Vásárosnamény-Záhony közötti szakasz terveztetése, előkészítése. A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű 32 km hosszú útszakasz megvalósítása és használatbavétele 14 önkormányzatot és 1596 ingatlant érint. Az engedélyezési tervi munkarész bírálatra történő leadási határideje 2017. december 11. Az egyeztetés célja, hogy a meghívottak megismerjék a feladatot és annak nagyságrendjét, határidejét.

A tervezési munka határidőben történő elvégzése, a területszerzések elősegítése érdekében az egyeztetésen felszólalt Pántya József, a NIF útfejlesztési igazgatója, valamint tájékoztatót tartottak a Kormányhivatal munkatársai, Kótai Csaba állami főépítész, valamint dr. Kálmán Márta jogtanácsos is.

A szakemberek elmondták, hogy a munka akkor végezhető el a Kormányzat által elvárt határidőre, ha az adatszolgáltatók, a településrendezési eszközök módosítása tekintetében illetékes szervezetek és az önkormányzatok is kiváló partnerek abban, hogy a szükséges adatok időben rendelkezésre álljanak.

Román István zárszavában hangsúlyozta, hogy a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű közlekedési infrastruktúra beruházás nagymértékben hozzájárul Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és a régió további fejlődését biztosító közlekedésfejlesztés megvalósításához.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, Fotó: Szarka Lajos)