A munkaerő-piaci változások a Kormányhivataltól is új megközelítési módot igényelnek. Az új szemlélet megvalósítására Román István kormánymegbízott Dr. Nagy Ervint nevezte ki a Foglalkoztatási Főosztály vezetőjévé.

A főosztályvezető eddig a Nyírbátori Járási Hivatal foglalkoztatási osztályát vezette, új tisztségét október 1-től tölti be. Feladata többek között a napi teendők új kihívásokhoz történő igazítása. Ennek része, hogy megvalósítsa a Kormányhivatal azon törekvését, hogy szorosabbra fűzze a kapcsolatot a megyében jelen lévő cégek és a munkavállalók között. A cél, hogy a két oldal minél gyorsabban és egyszerűbben egymásra találjon, aminek eredményeképpen megfelelő emberek kerülhetnek a betöltetlen álláshelyekre. Ezt a folyamatot segíti az a pilot program is, mely megyénkben és Hajdú-Bihar megyében van folyamatban, a McKinsey és az OFA felügyelete alatt.

Dr. Nagy Ervin főosztályvezetői kinevezését Román István kormánymegbízott adta át a járási hivatalvezetők és a foglalkoztatási osztályok vezetői számára tartott értekezleten.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)