Március 1-én a nagy hideg ellenére meleg hangulat fogadta Román István kormánymegbízott urat és dr. Polgári András főigazgató urat a Családi Kör Egyesület nyíregyházi székhelyén. Itt került sor ugyanis az V. Kormányhivatali Jótékonysági Bál felajánlásainak átadására.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal dolgozóinak önzetlen báli felajánlását a családok éve alkalmából a Nagycsaládosok Országos Egyesületének Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében működő egyesületeinek megsegítésére fordították. A rászoruló nagycsaládosok tartós élelmiszerből álló csomagot kaptak, melyet a megyei egyesületek képviselői vettek át kormánymegbízott úrtól és főigazgató úrtól.

Németh Zoltánné, a nyíregyházi Családi Kör Egyesület vezetője elmondta, hogy a Nagycsaládosok Országos Egyesülete már 30 éve működik, mára 13 000 családot számlál az országos tagság. Az Egyesület vezetője a közösségért végzett önkéntes munka fontosságát hangsúlyozta.

Román István köszöntőjében emlékeztetett: A kormány az elmúlt években sok olyan intézkedést hozott, mely megkönnyíti a családok helyzetét, és a gyermekvállalásra ösztönöz. Elmondta, hogy a nagycsaládosok dicséretet érdemelnek, mivel a gyermekek számának növekedése hatványozott feladatot ró a szülőkre. Ebben nyújt egy kis segítséget a kormányhivatali dolgozók felajánlása, amivel egy kis terhet levesznek a rászoruló családok válláról.

Az ajándékcsomagok átadása után Deliné Szolanics Zsuzsanna, a NOE Felső-Tisza Régiós Irodájának titkára mondott köszönetet a Kormányhivatal képviselőinek.  A megyei egyesületek képviselői pedig eljuttatják a jótékonysági ajándékcsomagokat a rászoruló nagycsaládosoknak.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)