A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. február 27-én bűnmegelőzési értekezletet tartott dísztermében, melynek keretében Dr. Balogh Barnabás r.ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes, valamint Dr. Kovács Attila r. alezredes, bűnmegelőzési osztályvezető a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési feladatainak 2017. évi megvalósításában kifejtett együttműködéséért, munkájáért elismerő okleveleket adtak át.

A díjazottak között nem csak rendőr kollégák voltak, hanem a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztályának vezetőjét, Dr. Mozga Róbertet is elismerésben részesítették.

Az elismerések átadása után Dr. Mozga Róbert főosztályvezető előadást a Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály szervezeti felépítéséről, feladatairól, valamint az áldozatsegítésről. Előadásában röviden ismertette a kormányhivatalban az elmúlt években végbement szervezeti átalakulásokat, összefoglalta a pártfogó felügyelők feladatait, valamint kiemelte együttműködésüket a rendőrséggel. Bemutatta továbbá az Áldozatsegítő Szolgálat tevékenységét, feladatait, kiemelve az áldozatsegítés jelentőségét, és a rendőrség közreműködésének fontosságát az áldozatok Áldozatsegítő Szolgálathoz történő irányításában. 

Ezután Szécsi Nóra pszichológus, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Mátészalkai Tagintézményének vezetője tartott előadást a Konfliktuskezelési technikákról, a szerepkrízisről. Előadásában többek között kifejtette a kiégés-szindróma és a helfer-szindróma közötti különbséget, valamint a szakmai kiégés jellemzőit, ismertette, hogyan ismerhetőek fel a kiégés tünetei, továbbá hogyan előzhető meg a kiégés a gyakorlatban, vagyis a mindennapi munkavégzésünk során.

(Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály)