Ha néhány apróságra odafigyelünk a tél beálltával, egy sereg költséges meghibásodástól óvhatjuk meg az autónkat, valamint a saját és közlekedő társaink épségét is.

Erre szerette volna felhívni a figyelmet a megyei közlekedési hatóság a gépjárművek őszi-téli átállását segítő akcióban.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatala, Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya 2017. október 21.-én a mobil mérőállomással vett részt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Baleset-megelőzési Bizottság által szervezett gépjárművek őszi-téli átállását segítő akcióban.

Az esemény megrendezésére már sokadik alkalommal a Nyírplaza bevásárlóközpont parkolójában került sor. A közlekedési hatóság szakemberei az önkéntesen jelentkezők járműveit a mobil vizsgáló állomás által biztosított eszközökkel vizsgálták, kiemelten kezelve a fékrendszer, futómű, világító és fényjelző, ablaktörlő és ablakmosó, szellőző-fűtő berendezések megfelelő működését.

Az ingyenes átvizsgálás évről évre egyre nagyobb sikerére tekintettel 53 gépkocsi vizsgálatára került sor. 31 megfelelő műszaki állapotú volt, míg 22 jármű esetében munkatársaink hiányosságokat tapasztaltak, melyből 8 súlyos, azaz alkalmatlan hibát jelentett.

A közlekedési hatóság szakemberei 14 esetben fékberendezés, 7 esetben világító és fényjelző berendezés, 1-1 esetben futómű és szélvédő hibát állapítottak meg.

Az akció a járműüzemeltetők figyelmét hivatott felhívni a járműveik őszi-téli átállásával kapcsolatos feladataik végrehajtására, a közlekedésbiztonsági veszélyek feltárására, a hibák időbeni kijavításának fontosságára.

Akik a rendezvényről esetleg lemaradtak, azok 2017. november 10.-én pénteken 8:00-12:00 óra között, a Közlekedési Hatóság Nyíregyháza Lujza u. 7. sz. alatti vizsgálóállomásán Díjmentes Közlekedésbiztonsági Nyílt Napon vehetnek részt, átvizsgáltathatják át járműveiket.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatala)