Román István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal újonnan kinevezett kormánymegbízottja, hivatalában fogadta Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt.

Az Államtitkár gratulált Román Istvánnak a kinevezéséhez és reményét fejezte ki, hogy folytatódik az a közös munka, amelynek célja a térségben élő fiatal tehetségek megtalálása és támogatása az élet minden területén, így a sportban is.

A megbeszélésen a sport és az egészség megőrzés fontossága mellett szóba került a Nemzeti Tehetség Program, továbbá azon pályázati lehetőségek is, amelyek célkitűzése a tehetségek segítése, valamint az ebben szerepet vállaló személyek és szervezetek megbecsülése.

A Nemzeti Tehetség Program működését finanszírozó Nemzeti Tehetség Alapot a magyar Országgyűlés hozta létre, forrását a költségvetésből, a Munkaerő-piaci Alapból valamint a személyi jövedelemadó (SZJA) 1%-ának felajánlásából biztosítja – ismertette Szabó Tünde, majd hozzátette, így minden adózó, aki erre a célra ajánlja fel adója 1 százalékát, tulajdonképpen egy tehetséges fiatalt karol fel.

Román István örömmel számolt be a megyében megvalósult tehetséggondozó tevékenységről.

A Kormányhivatal vezetőjeként fontosnak tartom a tehetséggondozás kibontakoztatását, és ennek érdekében a civil szervezetek, önkormányzatok és köznevelési intézmények együttműködését – mondta Román István. A Kormánymegbízott kiemelt feladatként határozta meg a fiatalok közösségformálásának és társadalmi felelősségének növelését, a tehetségtudatos és tehetségbarát társadalom kialakulásának elősegítését.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)