Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára, Dr. Rente László Ramón kabinetvezető és dr. Karakó László, az OFA Nonprofit Kft. igazgatója 2019. január 29-én rövid látogatást tett Nyíregyházán azzal a céllal, hogy eszmecserét folytassanak a foglalkoztatási szakterület felelős vezetőivel és érintett munkatársaival a tavalyi évben elindított és jelenleg is zajló „A munkaerő-piaci reform végrehajtásának gyorsítása a Foglalkoztatási Osztályok átalakításával” elnevezésű pilot projekt tapasztalatairól.

A Foglalkoztatási Főosztályon Dr. Nagy Ervin Miklós főosztályvezető úrral és a munkaerőpiaci osztály munkatársaival találkoztak.


Bodó Sándor államtitkár úr elmondta, hogy Magyarországon megváltozott a munkaadó piaci helyzet, több területen a cégek munkaerő problémákkal küzdenek, segíteni kell abban, hogy egymásra találjanak a szereplők, ez indokolta a foglalkoztatási osztályok feladatellátásának pilot projekt keretében történő átalakítását. Az új rendszerben kiemelt hangsúlyt kap a munkáltatók igényeinek felmérése, a járási és megyei hivatalok, valamint a vállalkozások közötti hatékony kapcsolattartás kialakítása. Annak érdekében, hogy ez megtörténjen, más munkamódszert kell alkalmazni, mindazok együttműködésével, akik munkát keresnek, ebben fontos szerepe van a vállalati kapcsolattartó kollégáknak is. Hangsúlyozta, hogy a megyei munkatársak áldozatos munkájának köszönhetően sikeresen megvalósult a program bevezetése, és a tapasztalatok alapján a projekt újabb megyékre történő kiterjesztése zajlik.dr. Karakó László ügyvezető igazgató úr röviden ismertette, hogy az OFA Nonprofit Kft. hogyan járul hozzá a szaktárca munkájához.  Hangsúlyozta, hogy igyekeznek megtalálni azokat a lehetőségeket, amelyekkel segítséget nyújthatnak a foglalkoztatás bővítése területén. Megköszönte a munkatársaknak a programba bevont külső szakmai partnerrel való gördülékeny munkát és aktív közreműködést.Dr. Nagy Ervin Miklós főosztályvezető úr megköszönte államtitkár úrnak, és dr. Karakó László igazgató úrnak, hogy ellátogattak megyénkbe és reményét fejezte ki, hogy a megyei foglalkoztatási helyzet javítása érdekében a továbbiakban is eredményes lesz az együttműködés mind a szaktárcával, mind az OFA Nonprofit Kft-vel.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)