A Belügyminisztériumtól nyert 127 millió forintos támogatást Tiszaadony a kecskesajtgyártó üzem fejlesztésére fordította, ahol közfoglalkoztatottak segítségével gyártják az egész országban keresett termékeket.

 

A rendezvény kezdetén Lakatos József polgármester úr emlékezett vissza a szociális földprogram által a településre juttatott kecskegidákra, mivel ott vette kezdetét a máig is tartó sikertörténet.

Dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár úr értékteremtőnek nevezte a közfoglalkoztatási programot, elismerően szólt Tiszaadonyról, hogy jól használták ki a helyi adottságokat. Dr. Tilki Attila, a térség országgyűlési képviselője a kezdetektől figyelemmel kísérte a fejlődést, és a térségre vonatkoztatva örömének adott hangot, hogy olyan alkotó emberek lakják, akik örülnek egymás sikereinek.

Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke Márai Sándor Füveskönyvét idézve a településen folyó szakszerű munkát dicsérte. Román István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormánymegbízott a munkaerő-piaci helyzet javuló tendenciájával kezdte ünnepi beszédét. Mára már a 250 ezer főt is meghaladja a megyében a foglalkoztatottak száma. Elismeréssel szólt a tiszaadonyiakról, akik reális célt tűztek ki maguk elé, és ezt meg is tudták valósítani.


 


(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)