A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatala Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya 2018. október 20.-án mobil mérőállomással vett részt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Baleset-megelőzési Bizottság által szervezett gépjárművek őszi-téli átállását segítő akcióban.

Az őszi-téli átállás a gépjárművezetők tudatos felkészülését igényli, de a megváltozott út- és látási viszonyokhoz minden közlekedőnek alkalmazkodni kell. A szakemberek szerint a járműveket ajánlatos már október hónapban alaposan átnézni, megvizsgálni rajta minden biztonsági berendezést és tartozékot.

A közlekedési hatóság szakemberei az önkéntesen jelentkezők járműveit mobil vizsgáló állomás segítségével vizsgálták át. Kiemelt figyelmet fordítottak a közlekedést jelentősen befolyásoló őszi-téli időjárási körülmények járművekre vonatkozó hatásaira, a fékrendszer, futómű, világító és fényjelző, ablaktörlő és ablakmosó, szellőző-fűtő berendezések megfelelő működésére.

Az akció eredménye felhívja a figyelmét a járműüzemeltetőknek, hogy kellő figyelmet kell fordítani a járműveiken az őszi-téli átállási feladatok végrehajtására, a közlekedésbiztonsági hibák feltárására, és azok időbeni kijavításának fontosságára.

 

(Nyíregyházi Járási Hivatal Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály)