A járási hivatalok vezetői segítettek a karácsonyi ajándékcsomagok szétosztásában. A kormánymegbízott jótékonysági felhívására összegyűlt ajándékcsomagok a megye minden járási hivatalához eljutottak. Karácsony közeledtével a gyerekek a járási hivatalvezetők és munkatársaik közreműködésével megyeszerte megkapták a különféle méretű és tartalmú csomagokat.

Kemecsén az összegyűjtött ajándékcsomagokat a Kemecsei Református Hétszínvirág Napköziotthonos Óvoda és Tipegő Bölcsőde Intézmény részére ajánlották fel, melyet a Kemecsei Református Egyházközség képviseletében Szalkó Károly tiszteletes Úr vett át 2017. december 16-án az Adventi Vásárban.
Molnárné Ferkó Rita, a Járási Hivatal vezetője: „Román István kormánymegbízott úr karácsonyi jótékonysági felhívására a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Kemecsei Járási Hivatala is aktív szerepet vállalt, hogy a megyében élő rászoruló, hátrányos helyzetű és beteg gyermekek karácsonya szebb, jobb legyen. Reméljük, hogy sok gyermeknek okoztunk örömöt az ajándékokkal.”

Dr. Dienes Melinda, hivatalvezető, Kisvárdai Járási Hivatal: „A Kormányhivatal és a Járási Hivatalok munkatársai által összegyűjtött ruhákat, játékokat és édességet tartalmazó karácsonyi csomagokat a Máltai Szeretetszolgálatnak ajánlottuk fel. Az ajándékok ünnepélyes átadására Kisvárdán került sor 2017. december 21-én a római katolikus kápolnában Linzenbold József Plébános Úr, az Orsolyita Nővérek, a Római Katolikus Egyházközség hitoktatói, valamint a Kisvárdai Máltai Csoport munkatársainak közreműködésével. A gyermekek szívmelengető, kedves karácsonyi műsorral, mosolyogva köszönték meg az ajándékokat. Természetesen nem feledkeztünk meg az otthon maradt testvérekről sem.”

Baktalórántházán a Járási Hivatal dolgozói a Baktalórántházai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ közreműködésével osztották ki a csomagokat a Járási Hivatal teljes illetékességi területén.

Csengerben is megtörtént az ajándékok kiosztása, melyben szerepet vállalt Nagy Miklós hivatalvezető is.

Fehérgyarmaton is nagy örömmel fogadták a meglepetéscsomagokat a rászorulók:

Ibrányban Szűcs Sándor hivatalvezető és kollégái az összegyűjtött ajándékok egy részét bepakolták a hivatali karácsonyfa alá még a kiosztás előtt.

Vásárosnaményban dr. Deák Ferenc hivatalvezető megszemlélte a kiosztásra váró csomagokat.

Záhonyban is sok család örült a karácsonyi meglepetéseknek. Halászné Laskai Szilvia hivatalvezető több helyszínen segített a kiosztásban.

Mátészalkán is annyi ajándékcsomag gyűlt össze, hogy több szervezet is részesül belőle. A csomagok egyik részét a Református Egyház kapta meg, míg a másik része a Gyermekvédelmi Központba kerül Fülöp István hivatalvezető közreműködésével.

Román István Kormánymegbízott Úr karácsonyi jótékonysági felhívásához csatlakozott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyírbátori Járási Hivatala is. A karácsonyi ajándékokat 2017. december 15-én adták át a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei „Harmónia” Egyesített Szociális Intézmény Kislétai Ápoló - Gondozó Otthona ellátottainak.
A Nyírbátori Járási Hivatal dolgozói által felajánlott és szépen becsomagolt ajándékokat az intézményben felállított és ünnepi díszbe öltöztetett karácsonyfa alá helyezve jelképesen dr. Éliás Tünde járási hivatalvezető Asszony adta át Csontosné Bodnár Mária szakmai intézményvezető helyettes Asszonynak az ellátottak és gondozóik, ápolóik egy részének jelenlétében. Az eseményen a járási hivatal vezetői, munkatársai mellett részt vett a felajánláshoz szintén csatlakozó dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő Úr is, aki  megköszönte a Kormányhivatal ezen kezdeményezését.

Román István Kormánymegbízott Úr karácsonyi jótékonysági felhívásához csatlakozott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatala is. A Karácsony közeledtével az Nyíregyházi Járási Hivatal tisztviselői is izgalommal teli várokozással készültek az Ünnepre. Nem csak a családjukra és a hozzájuk közel állókra gondoltak, hanem azokra az emberekre is, akiknek az év szinte minden napján nélkülözniük kell.

Az általuk, valamint a Kormányhivatal tisztviselői által gyűjtött ajándékok kiosztására 2017. december 16. és 20-a között került sor. dr. Galambos Ildikó Hivatalvezető Asszony, dr. Andrási Beáta Hivatalvezető-helyettes Asszony mellett a Járási Hivatal Főosztályvezetői és Osztályvezetői is részt vettek az örömteli feladat megvalósításában, amikor az ajándékcsomagokat átadták a járásban található több rászoruló szervezet, valamint a határon túli  Dévai Szent Ferenc Alapítvány Gálospetriben működő gyermekotthona részére.
Így jutottak el a szeretet és az együttérzés csomagjai

Nyíregyházán

  • a Nyitott ház – Anya-gyermek segítő otthonba,
  • a Családok Átmeneti Otthonába,
  • a Nyíregyházi Gyermekek Átmeneti Otthonába,
  • a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Gyermekvédelmi Központ Befogadó és Gyermekotthonába,

Nyírteleken

  • Kedvesház Kollégiumba,

a határon túl, a  Partiumban található,

  • Gálospetriben működő Szentháromság Gyermekotthonba.

A gyermekek pedig az ajándékokat és kedvességet több helyen is karácsonyi műsorral és nagy örömmel fogadták.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)