Újabb fogyasztóvédelmi kiadványokat mutatott be a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal 2018. október 10-én tartott közös sajtótájékoztatóján dr. Szentirmay Melinda, a MEKH főosztályvezető-helyettese és Kardos Ferenc kommunikációs munkatárs. A rendezvényen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatalának képviseletében részt vett dr. Andrási Beáta járási hivatalvezető-helyettes is.

Az eseményen bemutatásra kerültek a „Döntsön megfontoltan! Tájékoztató az energia- és közműszolgáltatókról” és az ”Igénybejelentéstől az üzembehelyezésig. Tájékoztató a közműcsatlakozásról” című kiadványok.A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemcsak felügyeli az energia- és vízellátást, hanem a fogyasztók érdekeit szem előtt tartva szabályozza az energetikai piacot, illetve engedélyezi a közműszolgáltatók működését. Az 5-ös számú fogyasztóvédelmi kiadvány célja, hogy segítse az eligazodást a felhasználókkal kapcsolatban álló energia- és közműszolgáltatók között, illetve tájékoztatást nyújtson a kereskedőváltásról.

Ingatlanvásárlás után vagy ha új csatlakozás, bekötés kialakítását tervezi a felhasználó, szerződést kell kötnie a villamosenergia-, a földgáz-, illetve a víziközmű-szolgáltatóval. A 6-os számú kiadvány azok számára hasznos, akik új közmű csatlakozás kialakítását tervezik. Az információs füzet betekintést nyújt a szerződéskötés, majd a csatlakozás kiépítésének és üzembe helyezésének folyamatára. A fogyasztóvédelmi füzet az ilyenkor szokásos ügyintézés menetét egy könnyen értelmezhető ábrával is szemlélteti.

A tájékoztató füzetek a Nyíregyházi Járási Hivatal Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztályának ügyfélszolgálatán, és a Kormányablakban is elérhetőek az érdeklődők számára.

(Nyíregyházi Járási Hivatal Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztály)