Az idei évben kicsit később, de eljött a várva várt "motoros szezon". A kedvező időjárás beköszöntével a kétkerekű járművek is megjelentek a közlekedésben. Az évente megrendezésre kerülő Közlekedési Kultúra Napja kiváló alkalom, hogy felhívjuk a figyelmet közlekedésük, üzemeltetésük sajátosságaira.

2018. május 11.-én, a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatala Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya harmadik alkalommal csatlakozott az eseménysorozathoz.

A közlekedési hatóságnál hagyományos közlekedésbiztonsági akciók (Nyílt Napok) sorába jól illeszkedik a rendezvény, ahol egy motoros tájékoztató és műszaki vizsganap megszervezésével várták az érdeklődőket. Ehhez kapcsolódóan évente tavasszal, két alkalommal is külön műszaki vizsganapot szervezünk a motorosoknak, hogy átvizsgált, megfelelő műszaki állapotú és érvényes okmányokkal rendelkező járművekkel vehessenek részt a forgalomban.

A Közlekedési Kultúra Napján szervezett rendezvényen a műszaki vizsgálatok mellett az érdeklődők „motoros KRESZ oktatáson” is részt vehettek. A részt vevők a „Közlekedj megfontoltan” kiadványt, valamint a Közlekedési Kultúra Napja kitűzőt és matricát is kaptak.

A rendezvény ismételten hozzájárult a közlekedésbiztonság javításához, a „kulturált” közlekedési népszerűsítéséhez.

(Nyíregyházi Járási Hivatal)