Hagyományteremtő jelleggel alapították a Kelet-Magyarország hétköznapi hősei díjat. Az olvasók szavazatai alapján az 5 kategória nyertesei számára a díjakat Nyéki Zsolt főszerkesztő és Román István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kormánymegbízottja adta át a Korona Étteremben.

Nyéki Zsolt köszöntőjében elmondta, hogy a kezdeményezés három megyében indult el, ma délelőtt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kerül sor a díjak kiosztására. Azzal a céllal indították el a kezdeményezést, hogy megjutalmazzák azokat, akik szűkebb közösségükért rendszeresen, építőleg tesznek. A mai világban jellemzően a vezetőket jutalmazzák, most eljött az idő, hogy a hétköznapi emberek munkáját is elismerjék.

A díjakat 5 kategóriában adták át: tanár, egészségügyi dolgozó, tűzoltó, rendőr és önkéntes. A díjazottakat köszöntötte Román István kormánymegbízott is, aki örömét fejezte ki, hogy ilyen elhivatott emberek élnek és dolgoznak a megyében az emberek boldogulásáért.

A kategóriákra bárki nyújthatott be jelölést, majd az olvasók szavazatai alapján kerültek ki a díjazottak. A nyertesek minimum 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, de van közöttük olyan is, aki 40 éve gyakorolja szakmáját. A rendőr kategória győztese, Bandics László pedig saját testi épsége kockáztatásával mentett meg egy emberi életet.

Nyéki Zsolt főszerkesztő úr minden díjazottnál felidézett néhány olvasói hozzászólást, majd kormánymegbízott úrral közösen átadták a díjakat a kategóriák nyerteseinek.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)