Csütörtökön nyílt meg a Continental Arénában a 19. Dönts jól- a jövőd a tét! pályaválasztási kiállítás. A rendezvény két napja alatt közel 80 kiállító kínálatából válogathatnak az érdeklődők. Nem csupán középiskolák, hanem megyei cégek, és partner szervezetek is szerepelnek a kiállítók között, valóban széles választékot nyújtva az érintetteknek.

A rendezvény megnyitó ünnepségén a házigazda, Román István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kormánymegbízottja felhívta a figyelmet, hogy a Kormányhivatal továbbra is folyamatosan segítséget nyújt a pályaválasztással, képzéssel kapcsolatos helyes döntések meghozatalában.

Baracsi Endre, a Megyei Közgyűlés alelnöke a jó döntés fontosságát hangsúlyozta a fiatal hallgatóság számára.

A rendezvény ünnepi szónoka a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal Szakképzési Főosztályának főosztályvezetője, Dömötör Csaba volt. Főosztályvezető úr beszédében kitért a tanulás, szakmaszerzés fontosságára, utalva a hiányszakmák ösztöndíjrendszerére. A szakgimnáziumi képzést a mérnöki képzés előfeltételeként nevezte meg, valamint emlékeztetett a második szakma ingyenesen történő megszerzésének lehetőségére is. A digitális kompetenciák fejlesztését, az élethosszig tartó tanulást egyaránt megemlítette ünnepi beszédében. Fontosnak nevezte, hogy a jövő iskolásai, dolgozói meg tudjanak felelni a szakmaszerzés, a munkaerőpiac kihívásainak.

Ünnepi beszédét a diákoknak szánt jó tanáccsal zárta, miszerint a tudás megszerzésével ki tudják terjeszteni saját határaikat.

Az ünnepi beszédek elhangzása után a szónokok megtekintették az Aréna küzdőterén, előterében, és az udvaron felállított standokat.

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal)