Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal

Dr. Polgári András

főigazgató

RSS feliratkozás

Hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2017. augusztus 7. 11:29

Szakmai továbbképzés a településképi rendelet készítésének kapcsán

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Építész Kamara, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal és a Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara szervezésében Nyíregyházán, 2017. augusztus 3-án a Kormányhivatal Bessenyei Nagytermében a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága szakmai továbbképzést tartott a két megye településeinek vezetői, települési főépítészei és az Építész Kamarák tagjai részére - a településkép védelméről szóló törvény végrehajtásával kapcsolatban.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2017. július 31. 15:20

10 milliárd forintos munkahelyteremtő program indul a kkv-knak

Augusztus elsejétől 10 milliárd forint összegű nyílt pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2017. július 31. 14:54

III. fokú hőségriasztás

Dr. Szentes Tamás országos tisztiorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár az Országos Meteorológiai Szolgálattól kapott előrejelzés alapján, valamint az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlását figyelembe véve 2017. augusztus 1-jén (kedd) 00:00 órától 2017. augusztus 4-én (péntek) 24:00 óráig az ország egész területére vonatkozóan III. fokú hőségriasztást rendelt el.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2017. július 31. 8:00

Hogyan védekezzünk a kánikula ellen?

A nyári kánikula mindenki számára olyan időjárási környezetet teremt, mintha mediterrán, vagy szubtrópusi, trópusi vidékre utazna! Bárkinek okozhat egészségi panaszokat, kellemetlen tüneteket, rosszullétet, azonban különösen veszélyeztetett csoportnak tekinthetők: a csecsemők és a fiatal kisgyermekek, a 65 évnél idősebbek, a szívbetegségekben és magas vérnyomásban szenvedők, a fogyatékosok és a fiatalok.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2017. július 13. 8:58

Átadásra került az életmentő készülék a Kemecsei Járási Hivatal Demecseri Kormányablakában

Molnárné Ferkó Rita, a Kemecsei Járási Hivatal vezetője átadta a defibrillátort, a lélegeztető ballont és az elsősegélyládát a Demecseri Kormányablak szakügyintézői számára, akik az ezzel kapcsolatos továbbképzésen elsajátították az eszközök használatához szükséges ismereteket.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2017. július 12. 8:38

Ügyfélfogadás szünetelése a Vásárosnamény, Tamási Áron u. 1. szám alatti Kormányablakban

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. július 18-án (kedden) a Vásárosnaményi Járási Hivatal Kormányablak Osztályán (4800 Vásárosnamény, Tamási Áron u. 1.) az ügyfélfogadás - technikai okok miatt - szünetel.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2017. július 6. 11:40

Ingyenes közműcsatlakozás, olcsóbb és fogyasztóbarát ügyintézés

A Kormány a családok, valamint a kis- és közepes vállalkozások terheinek további mérséklése érdekében ingyenessé teszi a közműcsatlakozásokat, továbbá mérsékli vagy teljesen ingyenessé teszi az ide kapcsolódó eljárási díjakat és a korábbinál lényegesen gyorsabb munkára kényszeríti a közműveket.
A lakosság terheinek csökkentésével a korábbi támogatások mellé egy újabb jelentős segítséget adunk a családoknak az otthonteremtéséhez, legyen szó új ingatlan építéséről vagy a meglévő átalakításáról, valamint megszabadítjuk a kis és közepes vállalkozásokat egy hatalmas pénzügyi és bürokratikus tehertől, javítva ezzel is a hazai kkv szektor versenyképességét.
A 2017. évi LVII. törvény, valamint az ennek végrehajtását szolgáló 157/2017. Kormány rendelet rendelkezéseinek túlnyomó része 2017. július 1-jén lépett hatályba.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2017. július 4. 9:56

NAV-ablakok nyíltak megyénkben

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szervezeti átalakításához és az adórendszer megújításához kapcsolódó egyes intézkedésekről szóló 1902/2015. Korm. határozat 2. pontja értelmében 2018-ig megvalósul a NAV ügyfélszolgálati irodái és a kormányablakok egy helyiségben történő elhelyezése. Ennek eredményeként (három ütemben) a leggyakrabban előforduló adóügyekben – minden adózói kör igényeit lefedve – 91 kormányablakban az adóhatóság által ellátott 89 ügykör is elérhető lesz az állampolgárok számra. Az első ütemben, megyénkben 2017. július 3-án, reggel 8:00 órától a Nyírbátori és a Tiszavasvári Kormányablakban már adóügyeiket is intézhetik az állampolgárok.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2017. július 3. 10:33

TÁJÉKOZTATÓ GAZDÁLKODÓKNAK - A parlagfű felderítése elkezdődik!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatal Élelmiszerlánc- biztonsági és Növény- és Talajvédelmi Főosztály Növény- és Talajvédelmi Osztály felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy 2017. július 01.-től az ingatlanügyi hatóság és növényvédelmi felügyelők elkezdik a parlagfűvel fertőzött táblák felderítését.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2017. június 30. 12:41

Sajtótájékoztató - A 2016. évi egységes kérelem kifizetései, és a 2017. évi egységes kérelem benyújtása

2017. január 1-jétől a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal megyei kirendeltségei integrálódtak a megyei Kormányhivatal szervezetébe Agrár és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály elnevezéssel. A szervezeti változások ellenére a szakmai feladatok nem változtak. A kifizetéseket azonban a Magyar Államkincstár végzi. A kifizetések előrehaladásáról és a 2017. évi egységes kérelmek beadásáról tartott 2017. június 30-án sajtótájékoztatót Nyíregyházán dr. Polgári András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal főigazgatója.