Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal

Dr. Polgári András

főigazgató

RSS feliratkozás

Hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2017. június 23. 9:10

Kábítószer-ellenes Világnap 2017. június 26.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) által 1987-ben, a kábítószerekkel történő visszaélés és az illegális kereskedelem elleni témában megfogalmazott deklaráció értelmében, minden év június 26-án megtartásra kerül a Kábítószer-ellenes Világnap, mely célja a kábítószer-probléma visszaszorítása, a nemzetek összefogására és a kereslet- és kínálatcsökkentés egyensúlyára épülő beavatkozások szükségességére való figyelem felhívás.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2017. június 22. 13:36

Életmentő eszközök a Kormányablakokban

A hirtelen szívmegállás globálisan az egyik vezető halálok. Még az egészségtudatos életmóddal sem előzhetőek meg a hirtelen fellépő vészhelyzetek, amiket viszont felkészültséggel és megfelelő eszközökkel megoldhatunk. Hirtelen szívleállás esetén az azonnali elsősegélynyújtás életet menthet, a reakcióidő kritikus a túlélés szempontjából.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2017. június 20. 11:50

Ismét véradás a Kormányhivatalban

A megyei kormányhivatalok az Emberi Erőforrások Minisztériummal, valamint a területi Vérellátó Szolgálat kirendeltségeivel együttműködve idén is kezdeményezte az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan, a „Véradók Világnapja” alkalmából véradás szervezését állami tisztviselői részére.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal 2017. június 12. és június 16. között két helyszínen (Nyíregyházán valamint Mátészalkán) két alkalommal tette lehetővé a hivatalban dolgozó tisztviselők, valamint családtagjaik számára a véradást. A munkatársak közül sokan többszörös véradók, és a kezdeményezés sikerét és pozitív tapasztalatait erősítve idén 45 tisztviselő segített önkéntesként a segítségre szorulóknak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2017. június 15. 14:35

Hatósági szakmai napok

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztálya négy munkatársának közreműködésével Fehérgyarmat, Mátészalka, Kisvárda és Nyíregyháza helyszínen a megye jegyzőinek és döntés-előkészítő köztisztviselői számára 2017. május 29-én és június 1-jén szakmai nap megszervezésére került sor.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2017. június 15. 10:03

Környezetvédelmi Világnap Ünnepség és „Zöld Hangya” díj átadás a Nyíregyházi Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályán

Az idei évben június 5-e Pünkösd ünnepe, a Szentlélek kiáradása egybe esett a környezetvédelem legjelesebb napjával. 1972-ben június 5-én nyílt meg Stockholmban „Ember és bioszféra” címmel az ENSZ környezetvédelmi világkonferenciája. Ezt a napot a konferencia határozatban nemzetközi Környezetvédelmi Világnappá nyilvánította.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2017. június 15. 8:22

Nyilvánosság tájékoztatása a fürdővizek listájának megállapítására, felülvizsgálatára és frissítésére vonatkozóan

Tisztelt Fürdőzők és Ügyfeleink!

A fürdővíz fürdési célú használatának engedélyezését és a fürdőhely kijelölési eljárását a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal illetékes szervezeti egységei folytatják le a természetes fürdővizek minőségi követelményeiről, valamint a természetes fürdőhelyek kijelöléséről és üzemeltetéséről szóló 78/2008. ( IV. 3.) Korm. rendelet alapján.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2017. június 14. 9:50

Munkavédelmi és munkaügyi „Nyílt Nap”

2017. június 21-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatalának Munkavédelmi és Munkaügyi Ellenőrzési Osztálya szervezésében idén második alkalommal kerül megrendezésre a munkavédelmi és munkaügyi nyílt nap, melynek helyszíne a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Kisvárdai Járási Hivatala (4600 Kisvárda, Szent L. u. 7-11.) lesz.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2017. június 12. 15:56

Helyi szintű gazdaság- és foglalkoztatás-fejlesztési együttműködés Ibrányban

Az Ibrányi Járásban első alkalommal jön létre együttműködés - paktum - az emberi erőforrás fejlesztés, a foglalkoztatás ösztönzés és társadalmi együttműködések támogatására. A paktum a Széchenyi 2020 Terület-és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal és Ibrány Város Önkormányzata együttműködésében valósul meg.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2017. június 12. 15:43

A Rétközben jött létre Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye első Tájegységi Értéktára

A Közép – Szabolcsi LEADER Egyesület szervezésében 2017. május 31-én ünnepi ülést tartott Ibrányban a Rétközi Tájegységi Értéktár Bizottság, amely ülés keretében 25 értéktári javaslat került felvételre a Rétközi Tájegységi Értéktárba. Az ülés résztvevőit köszöntötte Szűcs Sándor az Ibrányi Járási Hivatal vezetője.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2017. június 12. 14:36

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főállatorvos az Országos Járványvédelmi Központ élén

Dr. Vajda Lajos megyei főállatorvos, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztályának főosztályvezető-helyettese 2016. november 4. óta az Országos Főállatorvos felkérése alapján a madárinfluenza járvány miatt felállított Országos Járványvédelmi Központ vezetői feladatait látja el.