Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal

Román István

kormánymegbízott

Vezető hírek

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. május 29. 10:13

Dohányzásmentes Világnap május 31-én

Ellenkampányt szervez az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a dohányipar agresszív taktikáira reagálva: idén május 31-én a Dohányzásmentes Világnap alkalmával kívánja felhívni a figyelmet a cigarettázáshoz kapcsolódó egészségügyi és gazdasági károkra.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. május 22. 14:32

Újabb enyhítések jönnek a kormányhivatali ügyintézésben is

A járvány elleni sikeres védekezésnek köszönhetően hétfőtől újabb enyhítések jönnek a kormányhivatali ügyintézésben is. Időpontfoglalás nélkül is lehetséges 2020. május 25-től a kormányhivatali ügyintézés a tizenkilenc megyében. A fokozatosan bevezetett enyhítéseknek köszönhetően hétfőtől a veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok cseréjét már előzetes bejelentkezés nélkül lehet intézni Budapesten is. A járványügyi helyzettől függően azonban továbbra is kiemelt fontosságú az egészség védelmét szolgáló óvintézkedések betartása.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2020. május 21. 15:17

Tájékoztató építésügyi és építésfelügyeleti hatáskör változásáról

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2020. március 1. napjától az építésügyi és építésfelügyeleti feladatokat a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Kormányhivatal látja el a megyére kiterjedő illetékességgel, míg a korábbi jegyzői építésügyi hatóságok megszűntek.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2020. május 19. 12:57

Speciális védőeszközök szétosztásában segédkezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal

A LEGO nyíregyházi gyáregységében készült 10 260 arcvédő szemüveget a kormányhivatal juttatta el a napokban a megyében dolgozó orvosok, védőnők, fogorvosok és kormányhivatali dolgozók számára.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2020. május 19. 11:00

Új helyre költözött a lakástámogatási ügyfélszolgálat Nyíregyházán

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy átköltözött a Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály lakástámogatási szakterületének személyes ügyfélszolgálata a Nyíregyháza, Egyház út 13. I. em. 127-128. működési helyről.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. május 11. 15:32

A járvány miatt tovább egyszerűsíti a kormány a lakossági és vállalati ügyintézést

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként újabb kormányzati intézkedés segíti az állampolgárok egészségének védelmét és a vállalkozások működését. A hatósági engedélyezés helyett bejelentéssel is végezhető lesz a legtöbb tevékenység, ezáltal is csökkenti a kormány az ügyintéző-ügyfél találkozások számát, valamint a vállalkozások adminisztrációs terheit. A bürokráciacsökkentő intézkedésnek köszönhetően akár a bejelentéstől számított kilencedik naptól szabadon elkezdhető lesz a kívánt tevékenység.