Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal

Dr. Polgári András

főigazgató

Vezető hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2017. június 26. 10:30

Második munkaügyi és munkavédelmi nyílt nap

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatala Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály Munkavédelmi és Munkaügyi Ellenőrzési Osztálya szervezésében idén második alkalommal, 2017. június 21.-én került megrendezésre a munkaügyi és munkavédelmi nyílt nap a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Kisvárdai Járási Hivatalának Dísztermében.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2017. június 26. 10:22

A megyei Közlekedési Hatóság szakmai bemutatója

2017.június 20-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatal Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya szakmai bemutatót tartott a Mátészalkai SZC Budai Nagy Antal Szakgimnáziumában.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2017. június 23. 9:10

Kábítószer-ellenes Világnap 2017. június 26.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) által 1987-ben, a kábítószerekkel történő visszaélés és az illegális kereskedelem elleni témában megfogalmazott deklaráció értelmében, minden év június 26-án megtartásra kerül a Kábítószer-ellenes Világnap, mely célja a kábítószer-probléma visszaszorítása, a nemzetek összefogására és a kereslet- és kínálatcsökkentés egyensúlyára épülő beavatkozások szükségességére való figyelem felhívás.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2017. június 22. 13:36

Életmentő eszközök a Kormányablakokban

A hirtelen szívmegállás globálisan az egyik vezető halálok. Még az egészségtudatos életmóddal sem előzhetőek meg a hirtelen fellépő vészhelyzetek, amiket viszont felkészültséggel és megfelelő eszközökkel megoldhatunk. Hirtelen szívleállás esetén az azonnali elsősegélynyújtás életet menthet, a reakcióidő kritikus a túlélés szempontjából.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2017. június 20. 11:50

Ismét véradás a Kormányhivatalban

A megyei kormányhivatalok az Emberi Erőforrások Minisztériummal, valamint a területi Vérellátó Szolgálat kirendeltségeivel együttműködve idén is kezdeményezte az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan, a „Véradók Világnapja” alkalmából véradás szervezését állami tisztviselői részére.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal 2017. június 12. és június 16. között két helyszínen (Nyíregyházán valamint Mátészalkán) két alkalommal tette lehetővé a hivatalban dolgozó tisztviselők, valamint családtagjaik számára a véradást. A munkatársak közül sokan többszörös véradók, és a kezdeményezés sikerét és pozitív tapasztalatait erősítve idén 45 tisztviselő segített önkéntesként a segítségre szorulóknak.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2017. június 15. 14:35

Hatósági szakmai napok

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztálya négy munkatársának közreműködésével Fehérgyarmat, Mátészalka, Kisvárda és Nyíregyháza helyszínen a megye jegyzőinek és döntés-előkészítő köztisztviselői számára 2017. május 29-én és június 1-jén szakmai nap megszervezésére került sor.