Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal

Kozma Péter

kormánymegbízott

Vezető hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2016. június 21. 16:09

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Védelmi Bizottság elnökének sajtóközleménye a megyét ért természeti károkkal kapcsolatosan

Viharos széllel érkező jégeső pusztított kora reggel Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti részén: a térségében lehullott diónyi méretű jégdarabok hétszázötvennél is több épületet rongáltak meg. Folyamatosan érkeznek a sérült házakkal kapcsolatos bejelentések a katasztrófavédelem megyei ügyeletére.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2016. június 16. 14:46

Négy helyszínen, öt téma (Szakmai napok rendezvénysorozat 2016. június 6-tól június 9-ig)

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal az Építésügyi, Hatósági, Oktatási és Törvényességi Felügyeleti Főosztálya szervezésében Fehérgyarmaton, Mátészalkán, Kisvárdán, és Nyíregyházán 2016. június 6. és 9. között öt témakörben szakmai napot tartott. A konferenciasorozaton elhangzott előadásokat közel 150 fő – többségükben jegyző - kísérte figyelemmel.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2016. június 14. 11:53

Kábítószer-ellenes Világnap 2016. június 26.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ), a kábítószerekkel történő visszaélés és az illegális kereskedelem elleni témában, 1987. június 26-án szervezett konferencia keretében Kábítószer-ellenes Világnappá deklarálta június 26-át. A deklaráció célja a kábítószer-probléma visszaszorítása, a nemzetek összefogására és a kereslet- és kínálatcsökkentés egyensúlyára épülő beavatkozások szükségességére való figyelem felhívás.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2016. június 7. 13:51

Nemzeti Összetartozás Napja – Trianon Emléknap

2016. június 3-án, Nyíregyházán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata tartott közös ünnepi megemlékezést a Nemzeti Összetartozás Napján.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2016. június 7. 8:07

TÁJÉKOZTATÓ a hígtrágya termőföldön történő felhasználásáról

A hígtrágya termőföldön történő felhasználására (hasznosítására) irányuló szándékot a 2007. évi CXXIX. törvény (a termőföld védelméről) 50/A.§ (1) bekezdése alapján a szolgáltatási tevékenység megkezdésének és folytatásának általános szabályairól szóló törvény szerint be kell jelenteni a talajvédelmi hatóságnak.