Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal

Román István

kormánymegbízott

Vezető hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2019. február 12. 21:37

2019. évi Főépítészi vizsga alkalom meghirdetése

A főépítészi tevékenységről szóló 190/2009. (IX. 15.) Korm. rendelet (a továbbiakban Rendelet) szerint a Kormány a főépítészi teendők rendszerbe foglalásával, az állami és önkormányzati főépítészi jogosítványok és feladatkörök rendszerezésével, megerősítésével és kiegészítésével szabályozza a főépítészi tevékenységi kört.

KORMÁNYHIVATALOK, 2019. február 8. 9:08

Olyan közigazgatás kell, amely képes megtartani magyar kultúrát, és megőrizni azt a következő generációknak is.

Tuzson Bence csütörtökön Nyíregyházán, az Épületenergetikai fejlesztések a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormányhivatalnál című projekt átadási ünnepségén azt mondta, a közigazgatás olyan összetett rendszer, amely a gazdasághoz, az oktatáshoz, a kultúrához, és a gyermekvállaláshoz is kapcsolódik.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2019. február 1. 12:47

Államtitkári látogatás a Foglalkoztatási Fősztályon

Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára, Dr. Rente László Ramón kabinetvezető és dr. Karakó László, az OFA Nonprofit Kft. igazgatója 2019. január 29-én rövid látogatást tett Nyíregyházán azzal a céllal, hogy eszmecserét folytassanak a foglalkoztatási szakterület felelős vezetőivel és érintett munkatársaival a tavalyi évben elindított és jelenleg is zajló „A munkaerő-piaci reform végrehajtásának gyorsítása a Foglalkoztatási Osztályok átalakításával” elnevezésű pilot projekt tapasztalatairól.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2019. január 25. 14:17

Román István kormánymegbízott átadta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Vásárosnaményi Járási Hivatala új vezetőjének kinevezését

Román István kormánymegbízott javaslatára Dr. Szilágyi Pétert 2019. január 1-től a Vásárosnaményi Járási Hivatal vezetőjévé nevezte ki Dr. Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára. A kinevezéséről szóló okiratot január 24-én, Vásárosnaményban adta át Dr. Szilágyi Péter számára a megyei kormánymegbízott.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2019. január 16. 16:34

Pályázati felhívás a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramra

A Miniszterelnökség a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjról szóló 228/2011. (X. 28.) Korm. rendelet 4. § (1) bekezdésének a) pontja alapján pályázatot hirdet a 2019. évi Magyar Közigazgatási Ösztöndíjra a közigazgatási életpálya iránt elhivatott, idegen nyelveket beszélő, felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalok részére.

KORMÁNYHIVATALOK, 2019. január 2. 10:35

Bizalmon alapuló rendszert szeretnénk kiépíteni

Az államtitkár szerint Ausztriát is megelőztük a kormányablakok ügyintézési gyorsaságával.