Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal

Román István

kormánymegbízott

Vezető hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2019. augusztus 21. 10:17

Indul a parlagfüves területek légi felderítése - Tegyen eleget a parlagfű-mentesítési kötelezettségének!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatala felhívja – elsősorban – a gazdálkodók figyelmét, hogy 2019. augusztus utolsó napjaiban elkezdődik a parlagfűvel fertőzött táblák légi úton történő felderítése.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2019. augusztus 14. 15:58

Tájékoztatás 2019. augusztus 23-ai ügyfélfogadási szünetről az Ibrányi Járási Hivatal Ibrányi Kormányablakában

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az Ibrányi Járási Hivatal Ibrányi Kormányablakában - 4484 Ibrány, Hősök tere 3.- 2019. augusztus 23. (péntek) napján az E-on Zrt. karbantartási munkálatai elvégzése érdekében elrendelt áramszünet miatt az ügyfélfogadás szünetel.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2019. augusztus 6. 7:37

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is óriási az érdeklődés a Családvédelmi Akcióterv iránt

Több mint 4000 ügyfél fordult a kormányhivatalhoz a Családvédelmi Akcióterv támogatásaival kapcsolatban az elmúlt hónapban. Magyarország Kormánya – a július 1-jén indított program keretében – újabb támogatásokkal segíti a gyermekvállalást és a gyermeknevelést – mondta Román István az Akcióterv első hónapjának tapasztalatait összegző sajtótájékoztatón. A kormánymegbízott hozzátette: a hét pillérre épülő támogatási rendszer ellátásai közül a kormányhivatal a Babaváró Támogatás, a CSOK, a Jelzáloghitel-csökkentés, valamint a Nagycsaládosok Autóvásárlási Támogatása kapcsán érintett.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2019. július 31. 15:59

Félidőben a Nyári Diákmunka

A kormány támogatásának köszönhetően Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében eddig 4757 diák élt a Nyári Diákmunka adta lehetőséggel, így több mint 600 millió forint kerül a fiatalok zsebébe – emelte ki Román István kormánymegbízott a Leveleki Strand területén tartott sajtótájékoztatón.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2019. július 31. 8:24

Tájékoztatás Mobilizált Ügyfélszolgálatról a Vásárosnaményi Járási Hivatal illetékességi területén

Tisztelt Ügyfeleink!
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, valamint a Vásárosnaményi Járási Hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy 2019. augusztus 1. napjától 2019. augusztus 31. napjáig a járási hivatal illetékességi területéhez tartozó településeken Mobil Kormányablak Busz kitelepítésére kerül sor.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, 2019. július 30. 14:32

Vissza kell térni az anyatejes szoptatáshoz

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 1992-ben, augusztus 1-ét nyilvánította a Szoptatás Világnapjává, ezt követően pedig augusztus első hetét az Anyatejes Táplálás Hetévé. Hazánk 1993-ban csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek célja a csecsemők természetes táplálásának népszerűsítése.