Buda visszafoglalásának 170 éves évfordulója alkalmából a Magyar Honvédség a Somogy Megyei Kormányhivatal támogatásával versmondó versenyt hirdetett a kaposvári általános iskolák diákjainak.

A rendezvény célja a hagyományok ápolása, illetve a civil lakosság és a katonák, valamint a társadalom és a honvédség kapcsolatának erősítése volt.

A versenyre szabadon választható katonai témájú verssel vagy versrészlettel egy fő alsó és egy fő felső tagozatos diákot nevezhettek az iskolák.

A megmérettetést 2019. május 15-én, a 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központ kaposvári épületében tartották meg, ahol 12 diák vehetett részt. Költeményeiket háromfős zsűri előtt adhatták elő, amelynek Böröndi Józsefné, nyugdíjas magyar tanár, Varga Zsuzsanna, Jászai Mari-díjas színésznő és Lőrincz Sándor újságíró volt a tagja.

Minden versmondó oklevelet kapott, a három legjobbnak ítélt előadót pedig jutalomban is részesítették, valamint hárman különdíjat is vehettek át.

Az első három helyezettnek (Csillag Boglárka, Balogh Ádám, Karnis Csongor) Fehér Gábor alezredes, a Megyei Védelmi Bizottság titkára, a Somogy Megyei Kormányhivatal képviseletében adta át az ajándékcsomagokat.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)