Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott és Gelencsér Attila országgyűlési képviselő köszöntő beszéd keretében nyitotta meg 2018. március 28-án a GINOP-5.1.1-1-2015-00001 „Út a munkaerőpiacra” elnevezésű projekt keretében működtetett hálózat rendezvényét Kaposváron.

A kormánymegbízott és a képviselő egyöntetűen hangsúlyozta a foglalkoztatás területén megfigyelhető pozitív folyamatokat, a rendkívül alacsonyan regisztrált álláskeresők számát. Kiemelték a partneri együttműködés fontosságát az állami szervek és a gazdaság szereplői között, amely szoros együttműködést a rendezvényen megjelent munkáltatók magas számú részvétele is bizonyítja.

A rendezvényen a Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztályának munkatársai tájékoztatást adtak a megye kiemelt munkáltatóinak aktuális információkról, támogatási lehetőségekről, a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáról, valamint az EURES Magyarország hálózat új közvetítési lehetőségéről.

A kormánymegbízott és a képviselő köszöntőjét követően előadást tartott Simonné Hornyák Valéria a Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője a Somogy megyei munkaerőpiaci helyzetképről, a GINOP 5.3.10 „Létszámleépítések megelőzése és kezelése” program bemutatásával egybekötve.

A főosztályvezetőt követően Pressingné Bánkuti Ágnes, a Somogy Megyei Kormányhivatal Munkaerőpiaci és Alapkezelő Osztály vezetője a GINOP és TOP programok a megyét érintő összehangolt működtetéséről beszélt.

Friss Zoltán, szintén a kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának munkatársa, EURES tanácsadóként az EOJD – Jó gyakorlat az Európai munkaerőpiacon – címmel tartott tájékoztatót.

Végül Horváth Anikó, a Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Osztály vezetője a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának érdekeltségi rendszeréről beszélt a 2018-as év vonatkozásában.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)