Kaposvár várossá nyilvánításának 146. évfordulóján rendezett ünnepséget a Nagyboldogasszony Római Katolikus Iskolaközpont fúvósai nyitották meg 2019. január 23-án a Szivárvány Kultúrpalotában.

Az ünnepi közgyűlésen idén is átadták az Év sportolója díjakat, a Kaposvár Város Szolgálatáért, a Pro Urbe Kaposvár és a Kaposvár Város Díszpolgára címeket is.

„A város 146.születésnapján hálásan köszönöm mindenki jobbító akaratát, elvégzett munkáját, családját, gyermekét óvó cselekedetét. Örüljünk ma is egymásnak, városunknak, amely olyan, mint mi magunk”- mondta Szita Károly polgármester köszöntőjében.

Az eseményen többek között részt vett Dr. Mátrai Márta az Országgyűlés háznagya,  Gelencsér Attila és Witzmann Mihály országgyűlési képviselők, Biró Norbert a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke és Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott.

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése „Kaposvár Város Díszpolgára” kitüntető címet adományozott magas szintű, példaértékű, több évtizedes szakmai és közéleti tevékenységéért, amellyel hozzájárult Kaposvár hírnevének öregbítéséhez prof. dr. Rosta István egyetemi tanárnak.

Gratulálunk a díjazottaknak!

(Somogy Megyei Kormányhivatal)