Dr. Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár, Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, Barkóczi István vezérigazgató, Szászfalvi László országgyűlési képviselő, Füstös János polgármester és Keszericze Jenő gyárigazgató 2018. március 28-án mondták el köszöntő gondolataikat.

A rendezvényen részt vett Biró Norbert a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, valamint a meghívott erdészetek vezérigazgatói, igazgatói, osztályvezetői és ágazatvezetői.

Az államtitkár hangsúlyozta az állami erdőgazdaságok kiemelt szerepét, amelyek az utóbbi években milliárdos nagyságrendű támogatásokat tudhattak magukénak. Ennek jól látható eredményeit – az ország több pontján a korábbi fejlesztések átadásait – emelte ki, köztük az éppen aktuális üzem csarnokát és gyártósorát is.

A kormánymegbízott kiemelte, hogy Somogy megye országosan is előkelő helyet foglal el az erdővel borított területek nagyságának viszonylatában, ezért is fontos egy állandó és szoros kapcsolat fenntartása a kormányhivatal a Sefag Zrt. között.  Elmondta, hogy az elmúlt időszakban - a gyárnak is mint munkáltatónak köszönhetően – csökkent az álláskeresők száma.

Az országgyűlési képviselő köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a „gazdasági növekedés záloga” az üzemben dolgozó és Csurgó városában élő emberek. A város már „éhezett a sikerre”, amely eléréséhez most a gyár is hozzájárult.

A polgármester Csurgó város történelmét idézte szavaiban, beszélt a gyár múltjáról és a piaci igényeket magasszinten kielégítő új fejlesztésről.

A gyárigazgató a megvalósult fejlesztésről tájékoztatta a vendégeket és a sajtó munkatársait. Tájékoztatóját egy idézettel zárta, „Üdv az erdésznek, pénzt a faiparosnak”.

Dr. Bitay Márton Örs államtitkár, Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, Szászfalvi László képviselő, Biró Norbert elnök, Füstös János polgármester és Barkóczi István vezérigazgató közösen átvágta a nemzeti színű szalagot, majd jelképesen beindították az új gyártósort.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)