Előadásokat tartottak a kormányhivatal szakemberei a "Hatósági eljárások és hatósági jogalkalmazási gyakorlat felülvizsgálata és egyszerűsítése" megnevezésű projekt keretében.

A tanácskozás levező elnöke, dr. Kimmel József, a Somogy Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztályának vezetője köszöntötte a megjelenteket.

A rendezvényt Harasztiáné dr. Süveges Zsuzsanna, a kormányhivatal igazgatója nyitotta meg, aki a törvényességi felügyelet elsődleges céljáról tájékoztatta Somogy megye önkormányzatainak képviselőit, valamint röviden ismertette a Nemzeti Jogszabálytár elmúlt években történt változásait. Elmondta, hogy különböző nehézségekkel szembesülhettek és még fognak is a rendszert használók, ezért fontos a folyamatos kapcsolattartás az önkormányzatok és a kormányhivatal között, kérdések esetén pedig a felügyeleti szakemberek rendelkezésre állnak.

A projekt keretében dr. Kőműves Mónika és Németh Judit törvényességi felügyeleti szakügyintézők a Törvényességi Felügyelet Írásbeli Kapcsolattartás Modul fejlesztésének lezárulásáról és annak módosításairól adtak számot.

A modul biztosítja a helyi önkormányzatok törvényességi felügyeletéért felelős miniszter, a fővárosi és megyei kormányhivatal, valamint a helyi önkormányzat közötti írásbeli kapcsolattartást.

A cél a modul teljes körű és megfelelő használatával a párhuzamos esetek kiküszöbölése, az elektronikus ügyintézés kiterjesztése, a nemzeti jogszabálytár, illetve statisztikai rendszer egyszerűbbé tétele.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)