Szent István királyunkra és az államalapításra emlékezünk augusztus 20-án. Ezen alkalommal Magyarországot ünnepeljük, amelynek a történelem során mindig meg kellett küzdenie létéért.

Államalapító királyunk is tudta, hogy mindig is lesznek olyan erők, akik más birodalmak részévé szeretnék tenni országunkat, amelynek határait is többször át akarták írni az elmúlt több mint ezer évben. Szent István erős alapokra építette hazánkat: a kereszténységre és a nemzeti identitásra. Ez ad otthont és biztonságot azóta is a magyarságnak.

Augusztus 20-án emlékezzünk azokra, akik Szent István örökségét megőrizték, hiszen szinte minden nemzedéket próbára tett már a történelem. Ők készek voltak megvédeni hazánkat, annak függetlenségét, s harcba szálltak a Szent István alapította Magyarországért. Nem hagyták veszni törvényeinket, kultúránkat, minden olyan értékünket, amelyeket elődeink teremtettek meg számunkra, s a jövő generációjának.

Ma is vannak olyan erők, akik át akarják írni Európa és Magyarország történelmét.

Április 8-án a választáskor bebizonyítottuk, hogy mi, magyarok képesek vagyunk egy akarattal dönteni a saját és nemzetünk sorsáról, együtt és egyért megmozdulni. A külhoni magyarok is kiálltak az anyaországi magyarok mellett. Nehéz csatában győztünk közös erővel.

Ezzel lezárult a harmadik kormányzati ciklus, politikai rendszerünk stabil, nemzeti és keresztény alapokon áll, így most egy korszaképítés áll előttünk.

Összpontosítanunk kell minden erőnket a 2019-es európai választásra, amely nemzeti ügyekről szóló választás, és most van egy összeurópai komoly kérdés, amiről eddig Magyarországot leszámítva sehol sem kérdezték meg az embereket. Nálunk volt egy bevándorlásról szóló népszavazás. Itt az ideje, hogy most igen komoly kérdésről szóljon a választás, a bevándorlás kérdéséről.

Döntenünk kell, hogy olyan Európát és ezáltal olyan országot szeretnénk, ahol együtt kell élni a terrorfenyegetettséggel, ahol megszűnik a hétköznapok biztonsága vagy egy biztonságos Európát és Magyarországot?

Mi magyarok, azonban, ahogy a történelem során és április 8-án is, azaz már számtalanszor bebizonyítottuk, erős közösséget alkotunk, Szent István királyunk örökségét pedig óvjuk, törvényeinkkel, a kereszténységgel és nemzeti értékeinkkel együtt. Erre is emlékezzünk augusztus 20-án.

 

Tisztelettel:

dr. Neszményi Zsolt

kormánymegbízott

(Somogy Megyei Kormányhivatal)