A pályázat célja, az értékteremtés, a figyelem ráirányítása „Az egészséges munkavállaló érték” szemléletre, továbbá olyan jó példák bemutatása, melyek hozzájárulnak a munkavállalók egészségének megőrzéséhez, egészségesebb életvitelük kialakításához, ezáltal növelve az egyén és a cég eredményességét.

Lehetőséget kínálunk a munkáltatóknak megmutatni, milyen aktivitásokat, rendezvényeket valósítanak meg dolgozóik jó közérzetének elérése és fenntartása érdekében, továbbá értékeljük a jövőre vonatkozó prevenciós törekvéseket, terveket.

A Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársai a pályázóknak igény szerint szakmai segítséget nyújtanak az egészségfejlesztési programok megtervezésében, lehetőség szerint a foglalkozás-egészségügyi szolgálatok közreműködésével a prevenciós tevékenységek színesítésében, megvalósításában. Célunk továbbá az egészségügyi, ill. népegészségügyi szűrések (emlő-, és nőgyógyászati szűrések) népszerűsítése, a népegészségügyi szűréseken való szervezett részvétel elősegítése, valamint az egészséges életmód, ezen belül kiemelten a táplálkozás egészségügyi, ill. életmód tanácsadás.

Támogatjuk a munkahelyi egészségterv elkészítését, mely a dolgozók egészségi állapotának felmérésével, az eredmények értékelése után a jövőbeni egészségcélok meghatározásához szükséges alapdokumentum. Az egészségterv elkészítése mintegy kikövezi az egészséghez vezető utat. Olyan komplex programtervezet, amely a célcsoportok életminőségének és munkafeltételeinek javítását, egészségük fejlesztését szolgálja – közösségi erőforrások mozgósításával. Alapfeltétele, hogy a döntéshozók az egészségtudatos munkahely megteremtése mellett kötelezik el magukat, és hosszú távú építkezésbe kezdenek.

Kutatások bebizonyították, hogy a dolgozó ember akkor lehet eredményes, sikeres munkájában és magánéletében egyaránt, ha egészséges. Az egészségfejlesztő programjainkkal, szaktudásunkkal igyekszünk a somogyi munkaadók ez irányú törekvéseit - emberi erőforrás kapacitásunkat figyelembe véve - maximálisan támogatni.

A pályázatról bővebben a "Kapcsolódó anyagok" menüpontban olvashatnak.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)