A Balaton körüli népegészségügyi hatóságok abból a célból, hogy egységesen járjanak el feladataik végrehajtása során szakmai napot szerveztek, amelyre első alkalommal 2018. május 7-én a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályán került sor.

A rendezvényen a Somogy-, Veszprém- és Zala Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya, valamint a Siófoki-, Marcali-, Balatonfüredi-, Tapolcai- és Keszthelyi Járási Hivatalok Népegészségügyi Osztályai képviseltették magukat.

A szakmai fórumon elsősorban a természetes és mesterséges fürdőkkel kapcsolatos problémák, feladatok kerültek megvitatásra, tekintettel arra, hogy országos szinten is a tó körül igen magas ezen egységek száma.

A résztvevő szakembereknek a szakmát érintő kérdésekben széleskörű konzultációra nyílt lehetőségük, így a rendezvény a szakmai munka színvonalának emelésén túl a szakemberek reményei szerint a tókörnyéki vállalkozások számára is előnyös, és nem utolsó sorban a térségbe érkezők, vagy éppen ott élők közegészségügyi-járványügyi biztonságát is szolgálja.

A tervek szerint a szakmai nap minden évben megrendezésre kerül majd, amelynek rotációs rendszerben az érintett megyék közül minden évben más megye ad majd otthont.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)