2017. november 29-én Barcson, a Járási Hivatal és a Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya közös szervezésben tájékoztatót tartott a 2018. évi startmunka program tervezéséről, a járásban tevékenykedő polgármesterek számára.

A rendezvényen dr. Takács Katalin a Barcsi Járási Hivatal hivatalvezető- helyettese köszöntötte a megjelenteket, majd Simonné Hornyák Valéria a Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály főosztályvezetője ismertette a startmunka tervezésének jövő évi fő irányait. Fehérvári Vass Eszter, a Foglalkoztatási Főosztály Közfoglalkoztatási osztályvezetője ismertette a tervezés konkrét, gyakorlati lépéseit, hívta fel a tervezés legfontosabb kritériumaira a települési vezetők figyelmét.

A járási startmunka programok alapvető célja 2018-ban az elmúlt években kialakított kapacitások fenntartása és működtetése.

A programok 2018. március 1-től 2019. február 28-ig tervezhetőek, melyek vagy mezőgazdasági és helyi sajátosságokra épülhetnek, vagy szociális jellegűek lehetnek. Indíthatja helyi önkormányzatok társulása, gazdálkodó szervezete vagy az önkormányzat által a közfoglalkoztatásra létrehozott szervezete.

A tájékoztató végén a települések vezetői lehetőséget kaptak kérdéseik, felvetéseik átbeszélésére. A legtöbb észrevétel a szakképzettek közfoglalkoztatásba való bevonásával, a közvetítés szabályaival volt kapcsolatos.

(Barcsi Járási Hivatal)