A Belügyminisztérium az előző években megrendezett kiállítások sikereit és eredményeit alapul véve 2018. szeptember 14-15-én, negyedik alkalommal, új helyszínen, a budapesti Millenáris Parkban rendezte meg a már hagyományosnak mondható Országos Közfoglalkoztatási Kiállítást.

A Minisztérium idén is 130 kiállítót választott ki és hívott meg az eseményre, közöttük 30 szociális szövetkezet is lehetőséget kapott arra, hogy bemutassa eddig elért eredményeit, termékeit. A kiállítás látogatói megismerkedhettek a közfoglalkoztatásban végzett sokszínű tevékenységgel, az azok által létrejött értékekkel, valamint a helyi erőforrásokra építő, gazdaságfejlesztést is segítő újításokkal.

Az eseményen Somogy megyét Hács, Kelevíz, Hosszúvíz, valamint Várda települések mellett a lengyeltóti Unikornis Termelő és Szolgáltató Szociális Szövetkezet képviselte.

Hács Község Önkormányzat standjánál a kiállításra látogatók megtekinthették a közfoglalkoztatás keretében készített savanyúságokat és az asztalos munka eredményeit (pad, létra, raklapbútor, postaláda, közterületi szemetes, sakktábla, fakeretbe foglalt falitükör).

Várda Község Önkormányzat ivólevekkel, savanyúságokkal és egyéb zöldségekkel, virágokkal, virágtartóval, fából készült kültéri bútorokkal, kerítés elemekkel, padokkal érkezett a kiállításra. Az önkormányzat standjánál az érdeklődőknek lehetőségük volt megkóstolni a saját termesztésű gyümölcsökből és zöldségekből készült ivóleveleket, valamint savanyúságokat.

Hosszúvíz Község Önkormányzat standjánál szintén a helyi sajátosságok program keretében készített kézzel szőtt rongyszőnyegeket, kézzel készített gyerekjátékokat, táskákat, valamint népviseleti ruhákat, ovis zsákokat tekinthették meg a látogatók.

A lengyeltóti Unikornis Termelő és Szolgáltató Szociális Szövetkezet a száraztészta gyártó üzemben és a műkő- és betonelemgyártó üzemben készített termékeivel érkezett a rendezvényre. Standjuknál a szövetkezetben gyártott színes tésztákat, virágtálakat, kaspókat, vázákat és műgyantakötésű technológiával válogatott kavicsokból készített kül- és beltéri, illetve egyéb dísztárgyakat tekinthették meg a kiállításra látogatók.

Kelevíz Község Önkormányzata a helyi sajátosságok programjában kézzel készített vesszőfonásos termékeit – vesszőkosár, bevásárlókosár, gyümölcsös kosár, fali dísz, dísztárgyak – mutatta be, valamint értékesítette is azokat.

Az eseményen díjazásra kerültek a legszebb standok, melynek keretében a Somogy megyét képviselő Kelevíz Község Önkormányzatának standját a kiállítás III. Legszebb Standja Díjjal tüntették ki.

A Somogy Megyei Kormányhivatal gratulál a dobós helyezéshez Kelevíz Község Önkormányzatának!

(Somogy Megyei Kormányhivatal)