A Somogy Megyei Kormányhivatalban 2018. december 12-én került megrendezésre a Megyei Egészség Fórum évzáró rendezvénye, „Egészséges munkahely” díj-, és oklevélátadóval, Workshoppal egybekötve.

A rendezvényt a Kaposvári Danza Del Amor SE tánciskola növendékei nyitották meg zenés-táncos fellépésükkel.

A Fórum immár 6. éve folytatja összehangolt prevenciós tevékenységét, számos együttműködő partnerével, a megye lakosságának, egészségi állapotának javítása és egészségének fejlesztése érdekében. A népegészségügyi szakemberek mindent megtesznek a különböző színtereken történő együttműködésért, az egészség szempontjainak közös érvényesítéséért, a járásokban alakult egészségkoalíciók felélesztéséért, a munka és a szakmai egységesítés érdekében.

A megelőzés kérdését a Somogy Megyei Kormányhivatal vezetése is prioritásként kezeli, így a kezdetektől a kezdeményezés mellé állt – hangsúlyozta dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott. Kiemelte a civil szervezetekkel történő gördülékeny együttműködést. A legfontosabb, amit a kormányhivatal és a szerveztek megtehetnek, hogy ráirányítják a figyelmet a prevencióra.

A kormánymegbízott és dr. Fadgyas Erzsébet megyei tisztifőorvos az egészségfejlesztés területén kimagasló teljesítményt nyújtó együttműködő partnerek részére elismerő oklevelet és emlékplakettet adott át „Egészséges munkahely” címmel.

„Egészséges munkahely” címet vehetett át:

Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Lakics Gépgyártó Kft.

Borostyánvirág Alapítvány

Vadvirág Alapítvány

Elismerő oklevelet vehetett át:

Biczó Zoltán –munkavédelmi referens - Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály Munkavédelmi és Munkaügyi Osztály

Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház – Prevenciós és Egészségfejlesztési Iroda

Dr. Szöllősi János - Somogy Megyei Kormányhivatal foglalkozás- egészségügyi orvosa

A rendezvény Workshoppal folytatódott, amelyen bemutathatta tevékenységét a Dél-dunántúli Regionális Krízisambulancia; az INDIT Közalapítvány; a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete; a Nagyatádi Szív Egyesület; a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar - Kaposvári Képzési Központ; a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály, Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztálya, a Kaposvári Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály Munkavédelem és Munkaügyi Osztálya, valamint a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya is.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)