Civilekkel az egészségért címmel prevenciós napot szervezett a Somogy Megyei Kormányhivatal, amelynek mottója: „Élni kell a szűrés lehetőségével! A korai diagnózis életet ment!”.

A civil partnerekkel közös eseményt dr. Neszményi Zsolt nyitotta meg. A kormánymegbízott hangsúlyozta: a kormányhivatal szolgáltatói stratégiájának fontos eleme a civilekkel való együttműködés.

Küldetésünknek tekintjük, hogy javítsunk a lakosság egészségi állapotán és a prevenciós szemlélet életünk minél szélesebb szegmensében megjelenjen – hangsúlyozta dr. Neszményi Zsolt. Hozzátette: jelentős érdemünk, hogy Somogy megye a Helybe visszük a szűrővizsgálatokat elnevezésű PILOT programba is bekerült. Emellett a hónap második felében a megyében 2 szűrőbusz is elindul, amelyek a kis lélekszámú településeken élő, a közlekedési adottságok miatt a szűrési lehetőségekhez nehezen hozzáférő emberekhez viszi helybe a szűrési lehetőségeket – hívta fel a figyelmet a kormánymegbízott.

A rendezvényen 19 együttműködő partner mutatkozott be, és különböző szűrővizsgálatokon, életmód-tanácsadáson is részt lehetett venni. A látogatók kipróbálhatták az egészségre nevelő gyermekjátékokat, továbbá megismerkedhettek a civil szervezetek egészségmegőrzéshez kapcsolódó tevékenységeivel.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)