2018. évi őszi ülését tartotta a Somogy Megyei Védelmi Bizottság november 27-én, a MH Veszprém Radarezred 12. Radarszázad laktanyájában.

Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott,  a Somogy Megyei Védelmi Bizottság elnöke köszöntötte az ülésen Biró Norbertet a Somogy Megyei Közgyűlés elnökét, Vetési Bernadett főigazgatót, valamint a védelmi bizottság munkájában részt vevő Somogy megyei és regionális szervek vezetőit.

Az ülésen több napirendi pont is ismertetésre került, amelyek közül az elsők között számolt be Fehér Gábor alezredes, a Megyei Védelmi Bizottság titkáraként a 2018-as évben, a védelmi igazgatással összefüggően végzett tevékenységről.

Szőke Miklós alezredes, HM VIF TKO osztályvezető-helyettes a Befogadó Nemzeti Támogatás feladatairól, gyakorlati tevékenységről tájékoztatta a jelenlévőket.

Németh Zsolt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Somogy Megyei Igazgatóságának vezetője röviden ismertette a téli időszakra, speciálisan a Somogy megyei utakra vonatkozóan előttük álló feladatokat.

Wéber Antal tü. dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójaként beszámolt a rendkívüli időjárási helyzetekre történő felkészülésről, a csapadékelvezető árkok tisztításának fontosságáról, továbbá a vízügyi tevékenységről is.

Horváth Jenő őrnagy, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kaposvári 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka a katonai toborzás aktuális helyzetéről számolt be, amely az idei évben példaértékű volt, hiszen még soha ilyen sokan nem jelentkeztek sem önkéntes, sem pedig szerződéses katonának.

A bizottság valamennyi előterjesztést és tájékoztatót egyhangúlag elfogadta.

A nap zárásaként Horváth Ervin őrnagy, a radarszázad parancsnoka az ülésen részvevőknek bemutatta a bázist.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)