A 338 millió forintból megvalósult beruházást csütörtökön adták át a Somogy megyei településen.

A már meglévő ingatlan felújítása során az épület I. és II. emeletét, valamint a tetőteret újították fel, ahol összesen 21 lakóegységet alakítottak ki, így összesen 80 fő munkavállaló elhelyezésére van lehetőség.

A „Munkásszállások kialakítása” program célja a Magyarországon hagyományosan alacsony munkavállalói mobilitás élénkítése, a munkaerőpiaci kereslet és kínálat területi egyensúlyának megteremtése.

A piac jelzéseire reagálva többször módosult a program szabályozása, a támogatáshoz egyre szélesebb kör juthatott hozzá. A program negyedik, tavaly októberi meghirdetésétől kezdve már a legfeljebb 12 ezer főt foglalkoztató, legalább három lezárt üzleti évvel rendelkező, magántulajdonban álló gazdasági társaságok is pályázhattak munkásszállások kialakítására. A támogatás legalább 80 fő elszállásolására alkalmas munkásszállások építéséhez vagy felújításához, a beruházás célját szolgáló új tárgyi eszközök beszerzéséhez nyújtható.

Az átadáson köszöntőt mondott Móring József Attila országgyűlési képviselő, a Somogy Megyei Kormányhivatalt Göntérné dr. Gyirán Szilvia Marcali Járási Hivatalvezető és Hornyák Valéria, a Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály vezetője képviselte.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)