Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott gondolatai március 8-a, a Nemzetközi Nőnap alkalmából.

Kedves Hölgyek, Asszonyok, Lányok!

Az év ezen napján köszönetet mondunk Önöknek, hogy elismerjük a nőket, akik egyszerre állnák helyt a munkában, az otthonokban, akik barátnők, feleségek, édesanyák, kollégák, vagyis társak az élet minden területén.

A Somogy Megyei Kormányhivatal minden főosztályán és járási hivatalában dolgoznak nők, akik a férfiaknál sokszor nagyobb empátiával kezelik és intézik az állampolgárok ügyeit. A hölgyek ezen tulajdonsága pedig segíti a mindennapi munkát a közigazgatásban is.

A nemzetközi nőnapot, a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napját 1917 óta minden év március 8-án tartják, Magyarországon 1948 óta. Ezt az alkalmat sokféleképpen értelmezték a múltban. A nőnap kezdeményezői az egyenlő jogaikért harcoltak, erre igyekeztek felhívni a figyelmet. Ma már inkább egy kedves gesztusról szól ez az alkalom, arról, hogy a fiúk, férfiak egy-egy szál vagy éppen egy csokor virággal köszöntik a számukra oly’ kedves hölgyeket.

Az odafigyelés azonban nem csupán március 8-án fontos. Néha egy kedves szó is sokat jelent a nőknek, akik olykor ugyan bosszúságot is okoznak a férfiaknak, de annál nagyobb szeretetet és törődést adnak.

Ezért is jár a köszönet és a tisztelet a nőknek, nemcsak ma, hanem az év többi napján is!

Nőnapi köszöntő

Tavasz hajnalán                                                
Róluk emlékezünk,
A nőkről, kiknek
Életünk köszönhetjük.
Ki mindent
Megtesz értünk, a nő,
Dajkál, ápol,
És felnevel ő.
Hálánk szálljon
Lányra, anyára,
Ki a családot
Összetartja.
Szépséges nők,
Jó asszonyok,
Kívánunk boldog,
Víg nőnapot. (Kéri János)

Dr. Neszményi Zsolt

kormánymegbízott

(Somogy Megyei Kormányhivatal)