A Somogy Megyei Kormányhivatal egyik VW e-Golf típusú autója is kiállításra került 2018. szeptember 21-én a Nemzetközi Autómentes Nap alkalmából a kaposvári Kossuth téren elhelyezett e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. standjánál.

A Somogy Megyei Kormányhivatal még 2018. március 29-én helyezett üzembe 3 VW e-Golf típusú autót, ezzel is csökkentve a levegőbe jutó károsanyag-kibocsájtást. Továbbá fontos kiemelni, hogy az elektromos gépjárművek használatát a kormány állami támogatás keretében 1,5 millió forint értékben támogatja, valamint ezen járművek után nem kell fizetni vagyonszerzési illetéket, regisztrációs adót, gépjármű adót, cégautó adót.

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata is ingyenes parkolást biztosít a zöld rendszámos autók részére.

Az eddigi tapasztalatok szerint a gépjárművek hatótávolsága a városi használatban közel 300 km, vegyes használat esetén (város, országút) 200-220 km.

A kormányhivatal munkatársainak visszajelzése alapján rendkívül kényelmes és biztonságos használatot nyújtanak a járművek. A kormányhivatal a gépjárművek használatának tervezett célját, a megyén belüli feladatellátás végrehajtását maradéktalanul meg tudja valósítani az elektromos gépjárművekkel.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)