A Kaposvári Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály Munkavédelmi és Munkaügyi Osztálya 2018. április 27-én a délelőtti órákban „Nyílt Napot” tartott a Somogy Megyei Kormányhivatal Nagytermében.

A Nyílt Nap célja az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet a munkavégzéssel kapcsolatos kockázatokra, és a prevenció fontosságára. Céljuk volt, hogy az osztály és a meghívott társszervek feladatait és munkáját minél szélesebb körben tegyék ismertté, valamint a munkavédelmi és munkaügyi előírások végrehajtását szolgáló tájékoztató és felvilágosító tevékenységünket ily módon is megerősítsék.

A szakemberek remélik, hogy hozzájárulnak ahhoz, hogy a munkaerő-piac szereplői megbízható, hivatalos információkhoz jussanak a változó jogszabályi környezet alapján irányadó foglalkoztatási szabályokról, a jogkövető magatartási formákról, követendő eljárásokról, a biztonságos, egészséget nem veszélyeztető munkahelyek megvalósításáról, az egészségvédelem lehetőségeiről, és a rehabilitációról. Bíznak abban, hogy ezzel is hozzá tudunk járulni a munkabalesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzéséhez.

A nap folyamán az osztály szakügyintézői konzultációs lehetőséget biztosítottak az érdeklődőknek, továbbá szakmai előadásokat hallgathattak meg.

A Nyílt Nap keretében megemlékezést tartottak a „Munkahelyi balesetben megsérültek és elhunytak nemzetközi emléknapja” alkalmából.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)