Az idei megyehét keretében nyílott meg a mai napon a Kormányhivatal Galéria új kiállítása. A megnyitón résztvevőket üdvözölte és köszöntőt mondott dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott valamint Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke. A megnyitón részt vett Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke is.

A Kormányhivatal Galéria legújabb tárlata, a friss Somogy Polgáraiért díjas Gőbölös Attila keramikus mester „A kezdetektől a mai magyar Parnasszusig” című kiállítása az idei Megyehét programjai között került megrendezésre. Gőbölös Attila Kaposváron született, jelenleg Kaposszerdahelyen él, ahol a település alpolgármestere. Sokat rajzolt, kiállításokon és pályázatokon szerepeltek munkái, eddig több mint 40 egyéni és közös kiállításon vett részt. Hagyomány immáron, hogy a Kormányhivatal Galériában mutatkozhat be a január 6-i megyenapi ünnepi közgyűlés művészkitüntetettje, mondta el köszöntőjében dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott. A művészt nagyfokú arányérzék és kiemelő készség jellemzi, mely segítségével a vonások hangsúlyozásával, felnagyításával is képes alkotni, tette hozzá a kormánymegbízott a kiállított karikatúra szobrokra célozva. A kortárs irodalmárok, művészek, politikusok jelentős alakjaiból született meg a Mai Magyar Parnasszus, amelynek egyes darabjai is helyet kaptak a kiállításon.
A Somogy Polgárai díjjal elismert kaposszerdahelyi alkotó műveit ezt követően Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke méltatta, majd a színvonalas tárlatot Prépost László, Kaposszerdahely polgármestere nyitotta meg. Az alkotások február 9-ig tekinthetők meg munkaidőben, a Kormányhivatal Galériában.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)