Az az önkormányzat, aki gyermekeinek épít, az a jövőnek épít – fogalmazott a Somogy Megyei Kormányhivatal igazgatója a Mackóvár Óvoda infrastrukturális fejlesztése és a Községháza energetikai korszerűsítése átadóján.

A fejlesztések – amelyek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósultak meg – ünnepélyes átadóján Keresztes József polgármester mondott köszöntőt, majd a helyi óvodások adták elő műsorukat.

Harasztiáné dr. Süveges Zsuzsanna köszöntőjében hangsúlyozta, hogy „a fontos dolgok mindig ott történnek, ahol élünk a helyi közösségben, a településen, a családban.” A megváltozott körülmények kihatnak a helyi közösség mindennapjaira, a megújult körülményeknek és lehetőségeknek köszönhetően kisebb lesz az elvándorlás, az óvoda és a községháza komfortosabb körülményei közvetve hozzájárulnak a település népességmegtartásához. Természetesen a megújult környezet önmagában nem elegendő elhivatott ügyintézők és óvodai dolgozók nélkül. Az az önkormányzat, aki gyermekeinek épít, az a jövőnek épít - fogalmazott.

Az átadásokat követően a megújult épületeket Szász Gyula plébános áldotta meg. Az ünnepségen jelen volt Gelencsér Attila, a térség országgyűlési képviselője és Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke is.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)