Idén tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Kaposvári Állattenyésztési Napokat, mely ünnepélyes megnyitójára dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott is kilátogatott.

A háromnapos programot dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár nyitotta meg. Az eseményen köszöntőt mondott Prof. Dr. Mihók Sándor a Magyar Állattenyésztők Szövetségének társelnöke, Prof. Dr. Tossenberger János rektorhelyettes és Szita Károly Kaposvár Megyei Jogú Város polgármestere, a megnyitón többekkel együtt részt vett Móring József Attila országgyűlési képviselő és Gelencsér Attila országgyűlési képviselő is.

A Kaposvári Egyetem a Kaposvári Állattenyésztési Napok keretében minden évben, így idén is színvonalas szakmai rendezvényeknek, konferenciáknak ad helyet.

A kiállításon az állattenyésztést kiszolgáló gépeket, eszközöket, berendezéseket, valamint az állattenyésztéssel kapcsolatos háttéripari termékeket, szolgáltatásokat kínáló cégek képviseltetik magukat.

A három nap során a szakmai konferenciák mellett lesz tenyészállat- és trófea bemutató, családi programok, gazdászverseny, patkolókovács bemutató és főzőverseny is.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)