Lőrincz Sándor galériavezető nyitotta meg a kiállítást 2018. augusztus 16-án a Somogy Megyei Kormányhivatal Galériájában, majd átadta a szót Ormai Istvánnak, Nagyatád város polgármesterének.

A polgármester úgy véli, hogy az alkotók inspirációt kaptak a várostól és nagy reményeket fűz a tábor folytatásához. A városba látogatók és az ott élők részéről nagy érdeklődés kísérte az alkotások elkészültének időszakát. A festményekre ő személy szerint is nagyon büszke és további sikereket kívánt az alkotóknak, leljék örömüket műveikben.

Majd a galériavezető összekötő gondolatként elmondta, hogy „ez egy állomás volt, de nem mindegy, hogy azt ki irányítja,” így méltatava és felkonferálva Kertész Sándor Székely Bertalan-díjas festőművészt, a tábor művészeti vezetőjét.

A művész több mint 40 éve jár alkotótáborokba és tapasztalata szerint, az utóbbi évek egyik legjobb szervezése volt, amelyért köszönetet mondott a város polgármesterének. Ismertette művészi múltját és említést tett az alkotók tevékenységéről is. A festmények akvarell és pasztell technikával készültek.

Lőrincz Sándor a megnyitó zárásaként kiemelte Kertész „Jel” című festményét, hiszen mindannyian azért vagyunk a világon, hogy jelet hagyjunk magunk után, azonban nem mindegy, hogy mit, ez minden művésznek nagy felelőssége. „Jobbá, szebbé tegyük a világot…” - hangsúlyozta.

Az alkotók, akiknek festményei 2018. szeptember 13-ig megtekinthetők a Somogy Megyei Kormányhivatal Galériájában: Csicskár Erzsébet, Horváthné Lengyel Mária, Horváthné Nagy Vera, Jámbor Szabó Éva, Kámán Antalné, Kertész Sándor, Madaniné Nagy Judit, Nagy Erika, Obornik András, Pető Csaba, Pünkösd Márton, Rózsavölgyi Hilda, Szegvári Józsefné és Varga Ferenc

(Somogy Megyei Kormányhivatal)