A Balaton a mi tengerünk, azzá lesz, amivé kiterveljük! címmel indult útjára a II. Balatoni Médiahajó 2019. szeptember 10-én a balatonföldvári hajókikötőből.

Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott is részt vett a Mediaworks–Somogyi Hírlap által szervezett rendezvényen, ahol a part menti megyék országgyűlési képviselői polgármesterei és meghatározó közéleti szereplői, valamint a kormány képviselői, a térség vállalkozásai és tudományos, kulturális képviselői is jelen voltak.

A vendégeket a Somogyi Hírlap főszerkesztője, Lengyel János köszöntötte, majd a jelenlévők tájékoztatókat és előadásokat hallhattak Witzmann Mihály országgyűlési képviselőtől; Biró Norberttől, a megyei közgyűlés elnökétől; dr. Guller Zoltántól, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójától; Hoffmann Henriktől, a Balatoni Turizmus Szövetség elnökétől; Kazári Miklóstól, a MOHOSZ alelnökétől és Szamosi Lóránttól, a Siófoki Szakképzési Centrum főigazgatójától.

A Szent Miklós hajón bemutatkoztak Észak és Dél legjobb pálinkakészítői, borászai és természetesen a gasztronómia nagymesterei.

Az esemény szakmai partnere a Magyar Turisztikai Ügynökség volt.

(Somogy Megyei Kormányhivatal)